VIDEO Budúcnosť je dnes: Lexus vyrobil funkčný hoverboard

NETKY.SK • 25 Jún 2015, 13:14 • 2 min
VIDEO Budúcnosť je dnes: Lexus vyrobil funkčný hoverboard

NEW YORK – V kultovom filme Návrat do budúcnosti boli lietajúce autá a tzv. hoverboardy. Autá zatiaľ ešte nelietajú, ale lietajúce boardy sú už tu.

slovakia

left justify in out

Lexus spravil funkčný prototyp hoverboardu a vyzerá fantasticky. Spoločnosť uverejnila video zariadenia, ktoré vyzerá ako skejtbord a nesie názov Slide. Podľa Lexusu ide o „prvý skutočný a používateľný hoverboard.“ Napriek tomu však video neukazuje ako sa dá na ňom jazdiť.

 

„V spoločnosti Lexus sa spoločne s našimi partnermi nepretržite usilujeme posúvať hranice toho, čo je možné,“ uviedol Mark Templin, výkonný viceprezident spoločnosti Lexus International. „Toto odhodlanie spolu s naším nadšením a odbornými znalosťami v oblasti dizajnu a inovácií nás priviedlo k tomu, že sme sa pustili do projektu Hoverboard. Je dokonalým príkladom úžasných vecí, ktoré možno dosiahnuť, keď spojíte technológie s dizajnom a predstavivosťou.“

 

Hoverboard značky Lexus funguje na princípe magnetickej levitácie, ktorá mu umožňuje úžasný pohyb bez akéhokoľvek trenia. Technológia vznášania funguje vďaka  súčinnosti supravodičov chladených kvapalným dusíkom a permanentných magnetov, a spoločnosti Lexus umožnila vytvoriť nemožné.

 

 

„Keď sa spojí technológia, dizajn a predstavivosť, stať sa môžu neuveriteľné veci. Predstavujeme vám SLIDE,“ napísala v utorok spoločnosť Lexus na twitteri.

 

Lexus plánuje testovanie svojho zariadenia v lete v španielskej Barcelone. Zatiaľ však neoznámili, kedy spustia jeho predaj.

 

Nejde však o prvý hoverboard. Kanadský vynálezca Catalina Alexander Duru nedávno stanovil nový Guinnessov rekord za najdlhší let na hoverboarde. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies