VIDEO: Brit sa zasekol hlavou dole na 80-metrovom komíne

NETKY.SK • 28 Október 2019, 20:44 • 2 min
VIDEO: Brit sa zasekol hlavou dole na 80-metrovom komíne

CARLISLE - Záchranári v meste Carlisle na severozápade Anglicka sa od skorého rána pokúšajú zachrániť muža, ktorý uviazol hlavou dole na 80 metrov vysokom komíne bývalej továrne.

slovakia

left justify in out

Podľa britských médií sa pôvodne chcel tím záchranárov k mužovi dostať z vrtuľníka, kvôli jeho polohe to ale nakoniec vzdal. Aktuálne je na mieste špeciálna vysokozdvižná plošina.

 

 

Komín postavený v roku 1836 ako súčasť továrne na spracovanie bavlny patrí k dominantám mesta. Polícia sa o mužovi, ktorý uviazol v blízkosti jeho vrcholu, dozvedela po 3:00 SEČ.

 

 

"Záchranné zložky pracujú na tom, aby situáciu na komíne Dixons bezpečne vyriešili, a to vrátane využitia vrtuľníka," citoval počas akcie server BBC hovorcu miestnej polície Matta Kennerleyho.

 

Spočiatku komunikoval


"Záchrana však zatiaľ nebola možná vzhľadom k zlej pozícii muža. Teraz pokračujeme v úsilí sa k mužovi dostať z krajiny," dodal hovorca.

 

 

Podľa neho muž spočiatku so záchranármi komunikoval, teraz už s ním ale niekoľko hodín v kontakte nie sú a nevedia, v akom je stave.

 

 

Polícia na miesto povolala špeciálnu vysokozdvižnú plošinu zo Škótska, ktorá môže záchranárom pomôcť dostať sa do dostatočnej výšky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies