Žena, ktorú rakovina zasiahla nečakane a tvrdo. A preparáty, ktoré jej vrátili dôstojnosť

NETKY.SK • 23 November 2022, 12:00 • 2 min
Žena, ktorú rakovina zasiahla nečakane a tvrdo. A preparáty, ktoré jej vrátili dôstojnosť

O onkologických pacientoch zvyčajne len počúvame. Žijeme si svoje životy často v neúprosnom tempe dnešnej doby a rakovina sa nás až tak netýka, pretože nie je našou súčasťou.

slovakia

left justify in out

Aj pre Renátu bola táto zákerná choroba len niečím veľmi vzdialeným, pokiaľ jej lekár v marci neoznámil zdrvujúcu správu. Vďaka bioaktívnym peptidovým preparátom svoj boj momentálne zvláda oveľa lepšie.

 

Rodina na prvom mieste

 

Ani lekárom sa takéto správy neoznamujú najjednoduchšie. Renáte bolo vysvetlené, že v jej prípade ide o rakovinu gynekologického pôvodu, presnejšie o nádorové ochorenie vaječníkov. V tom momente slová lekára prestala naplno vnímať a v hlave si sama pre seba hovorila:

 „Len nech nemusím ísť na chemoterapiu.“ So slzami v očiach a hlavou plnou myšlienok, ako to oznámi doma rodine, odchádzala s informáciou, že možnosti liečby jej budú oznámené na základe výsledkov doplňujúcich testov.

 

Telefonát znel jasne - chemoterapia

 

Renátin najhorší sen sa, žiaľ, stal realitou a v apríli musela začať podstupovať chemoterapiu.

„Hneď po prvej dávke som prežila hotové muky, zvracala som tak silno, až sa mi zdalo, že to nikdy neprestane,“ spomína. Následne začali prichádzať vypadávanie vlasov, nevoľnosť, nechutenstvo, hnačka či zápcha, teda sa naplno rozvinulo každodenné peklo.

 

„Kiežby existovalo niečo, čo by mi uľavilo,“ želala si, ale ani sa neodvažovala dúfať, že také čosi predsa len jestvuje.

 

img

 

Poradňa

 

Rodina Renátu podporovala a pomáhala jej, ako len mohla, hľadala možnosti, ako mame a manželke pomôcť. Vyskúšali množstvo vecí, no bezúspešne.

 „V poradni mi pacientka spomínala nejaké peptidy, ktoré pomohli jej, a tak som dcéru poprosila, či by mi o tom niečo nenašla na internete,“ vysvetľuje. Takto sa dozvedeli o možnostiach bunkovej obnovy zo Slovenska.

 

Krátke peptidy – Bioaktívne peptidové ultrafiltráty Reconvel®

 

„Príjemné prostredie, usmiaty ľudia a ochota pomôcť,“ takto popisuje stretnutie pani Renáta. „Prešli si so mnou môj zdravotný stav úplne dopodrobna a odporučili mi dva z ich preparátov, následne mi všetko pekne vysvetlili tak, aby som tomu rozumela.“

 Do užívania preparátov sa pustila s obavami aj nádejou. Už pri nasledujúcej chemoterapii sa ich prospešné pôsobenie začalo potvrdzovať.

 „Žalúdok som mala pokojnejší, nevracala som - sama som tomu nemohla uveriť,“ dodáva. Renáta cítila, že chemoterapia je pre ňu ťažká, no nežiadúce účinky nepociťuje ani zďaleka v takom rozsahu, v akom ich pociťovala v jej začiatkoch.

 „Užívanie preparátov Reconvel® mi vracia dôstojnosť, dokážem sa samostatne pohybovať, pretože nie som vyslabnutá natoľko, aby som musela celý deň preležať v posteli. S ich pomocou mám chuť bojovať ďalej,“ oduševnene rozpráva. Pani Renáta má pred sebou ešte dlhú cestu v boji s rakovinou, no dnes sa do rodinného života zapája ako plnohodnotný člen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies