VIDEO: Anton Siekel predstavil novinky v olympijskom hnutí, pripravuje návštevu šéfa MOV

NETKY.SK • 29 Január 2017, 11:42 • 2 min
VIDEO: Anton Siekel predstavil novinky v olympijskom hnutí, pripravuje návštevu šéfa MOV

BRATISLVA – Prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) Anton Siekel na prvom oficiálnom brífingu v tomto roku odprezentoval novinky zo zasadnutia výkonného výboru. Tou prvou je, že výkonným riaditeľom sa stal Gábor Ásványi, člen správnej rady Nadácie SOV a člen výkonného výboru Slovenského šermiarskeho zväzu. V organizačnej štruktúre výboru ide o novú pozíciu, jej zriadenie avizoval Anton Siekel bezprostredne po svojom zvolení na post prezidenta slovenského olympijského hnutia.

slovakia

left justify in out

Výkonným riaditeľom SOV sa stal Gábor Ásványi

 

"Do jeho kompetencie budú patriť kontakty s ostatnými olympijskými i neolympijskými športmi. Bude mať na starosti každodenný chod sekretariátu SOV. Gábor Ásványi je mladý človek, ktorého poznáme z pôsobenia v správnej rade Nadácie SOV, v nej sa osvedčil. Verím, že v tejto novej funkcii využije všetky svoje skúsenosti a vedomosti. Jeho príchod by mal byť posilnením nášho aparátu, ktorý na plnenie náročných úloh, ktoré nás v tomto hektickom čase čakajú, budeme potrebovať. Žijeme veľmi rýchlo, riešime veľa dôležitých a zložitých úloh za pochodu, na ich plnenie potrebujeme nových, mladých a dynamických ľudí. Verím, že od 1. februára rozšíri naše rady," vysvetlil Anton Siekel dôvody, prečo do tejto dôležitej funkcie vybral práve človeka, s ktorým už niekoľko rokov spolupracuje v Nadácii SOV na podporu mladých talentovaných športovcov, ako aj na sociálnu pomoc niekdajších športovcov - olympionikov.

 

Exekutíva schválila Športovú radu SOV

 

Členovia exekutívy Slovenského olympijského výboru vo štvrtok ďalej schválili Športovú radu SOV: v nej budú mať svoje miesto aj tie športy, ktoré momentálne nemajú zastúpenie vo výkonnom výbore SOV. V tejto súvislosti sa v sídle SOV spomínali najmä zimné olympijské športy a populárne kolektívne športy, ktoré sa po novembrovom valnom zhromaždení SOV nedostali do výkonného výboru SOV. Podľa prezidenta SOV v nej budú aj predstavitelia iných športových zväzov. "K spolupráci chceme prizvať aj funkcionárov neolympijských športov," zdôraznil Anton Siekel, ktorý pripomenul, že nová exekutíva schválila aj ďalšie odborné, poradné a podporné komisie. Ich úlohou bude prispieť ku skvalitneniu práce pri rozvoji olympijského hnutia na Slovensku.

 

Predstavitelia SOV pozvali prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) na Slovensko

 

Anton Siekel spolu s generálnym sekretárom SOV Jozefom Libom navštívili v uplynulých dňoch sídlo MOV v Lausanne. "Som rád, že sme sa mohli v priebehu krátkeho času stretnúť s prezidentom MOV a prezidentom Európskych olympijských výborov (EOV). Rokovali sme o konkrétnych veciach, ktoré ideme robiť na pôde SOV. Je tu množstvo tém súvisiacich s dopingom, ktorý je veľmi aktuálnou témou posledných týždňov. Hovorili sme o situácii s blížiacim sa zimným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF) v tureckom Erzurume. Tém bolo mnoho. Pozvali sme pána prezidenta Bacha na Slovensko. Budeme hľadať vhodný termín a príležitosť," predstavil najčerstvejšie informácie z olympijského prostredia Anton Siekel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies