Kanada pošle Ukrajine ťažké delostrelectvo

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 07:28 • 2 min
Kanada pošle Ukrajine ťažké delostrelectvo

OTTAWA – Kanadský premiér Justin Trudeau v utorok oznámil, že Ottawa pošle na podporu ukrajinských síl bojujúcich proti ruskej ofenzíve ťažké delostrelectvo a vyhovie tak žiadosti ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

„Od samotného začiatku sme v úzkom kontakte s prezidentom Zelenským a veľmi vnímavo reagujeme na to, čo konkrétne najviac potrebujú,“ povedal Trudeau na tlačovej konferencii v provincii New Brunswick. „Ich najnovšia žiadosť voči Kanade je pomoc s ťažkým delostrelectvom, pretože v tejto fáze sa vojna aktuálne nachádza. Kanada pošle Ukrajine ťažké delostrelectvo,“ uviedol šéf kanadskej vlády. Dodal, že ďalšie podrobnosti budú zverejnené v nasledujúcich dňoch.

 

img

 

Kanada v utorok tiež zaviedla sankcie voči 14 Rusom, vrátane dvoch dospelých dcér ruského prezidenta Vladimira Putina – Mariji Voroncovovej a Katerine Tichonovovej – a tiež voči manželke a dcére ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova. Ich aktíva v Kanade budú zmrazené a nebudú tam už môcť podnikať. Dovedna uvalila Kanada od začiatku ruskej ofenzívy na Ukrajine sankcie na vyše 750 jednotlivcov a subjektov z Ruska, Bieloruska a Ukrajiny, pripomína agentúra AFP.

 

 

Možno vás zaujme: Námorné sily v Mariupole varujú, že „možno čelia posledným dňom, ak nie hodinám“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies