VIDEO Bukovský: Keď chcete jesť surovú stravu, jedzte prirodzené potraviny

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 13:19 • 2 min
VIDEO Bukovský: Keď chcete jesť surovú stravu, jedzte prirodzené potraviny

Vitariáni a frutariáni sú predchodcovia tých, ktorý sa dnes nazývajú "Rawfood eateri", čo znamená, že nejedia upravené jedlá, ale v takom stave ako ich ponúka príroda. Doktor Bukovský, expert na zdravú výživu a stravovanie s 27-ročnou praxou vám prezradí, čo v skutočnosti kupujete v obchodoch za drahé peniaze s označením RAW FOOD.

slovakia

left justify in out

Raw food je surové jedlo, ktoré je súčasťou zdravého životného štýlu, ktorý sa prejavil aj na Slovensku. V závislosti od filozofie, typu životného štýlu a želaných výsledkov môžu surové potraviny obsahovať výber ovocia, zeleniny, orechov, semien, vajec, rýb, mäsa a mliečnych výrobkov. Treba si však uvedomiť, že nesprávnou aplikáciou RAW FOOD si môže človek privodiť aj zdravotné problémy. Preto sme sa spýtali na názor uznávaného slovenského experta na zdravú výživu. Doktor Bukovský vám poradí na aké potraviny sa treba zamerať v prípade, že ste konzumenti surového stravovania. No zároveň vás upozorní na riziká spojené s týmto stravovaním. Poradí ako správne aplikovať či nahrádzať vitamíny a živiny, ktoré ste zo svojho jedálnička vyradili. "Zlisovaná tyčinka za 4 eurá jednoznačne nie je to, akým smerom by ste sa mali vydať, ak si chcete zlepšiť vaše stravovacie návyky", hovorí odborník. Dookola opakovaná fráza "jedzte veľa ovocia a zeleniny"je podľa lekára pravdivá, no nedostatočná. Tento spôsob stravovania si vyžaduje určité znalosti, potrebné na to, aby ste si svojim neuváženým konaním nepoškodili svoje zdravie. Viac sa dozviete vo videu. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies