Vianočnými trhmi štartujú Banskobystrické Vianoce

NETKY.SK • 1 December 2013, 15:15 • 2 min
Vianočnými trhmi štartujú Banskobystrické Vianoce

BANSKÁ BYSTRICA - Séria kultúrnych podujatí potrvá do podvečera Nového roka, kedy ju ukončí novoročný ohňostroj.

slovakia

left justify in out

Otvorením Vianočných trhov odštartuje mesto Banská Bystrica v pondelok tohtoročnú sériu kultúrnych podujatí Banskobystrické Vianoce, tvoreného tradične koncertmi, tvorivými dielňami a typickými vianočnými a novoročnými spoločenskými podujatiami. Ako uviedla hovorkyňa banskobystrického primátora Martina Kanisová, ani tento rok nebudú v programe Banskobystrických Vianoc chýbať stálice ako scénka Živý Betlehem, ktorú bude predvádzať Spoločnosť veselých šermiarov Cassanova 21. decembra, charitatívny primátorský punč 19. decembra podvečer a najmä slávnostné rozsvietenie vianočného stromu na Námestí SNP 6. decembra popoludní, kde sa deti stretnú aj s Mikulášom. Dospelí sa potom večer budú môcť zabaviť na koncerte kapely Buty a prezentácii nového CD speváka Itcha Pčelára a jeho skupiny Jamestown.

Vianočné trhy budú na Námestí SNP od 2. do 22. decembra. Medovina, varené víno či vianočný punč, ale aj vianočné ozdoby a iné ľudové výrobky budú k dispozícii v dvoch desiatkach stánkov. Niektoré z nich, s ponukou jedál a nápojov, zostanú na námestí do 2. januára. Program Banskobystrických Vianoc ukončí novoročný ohňostroj 1. januára o 17:00 na Námestí SNP. Usporiadať novoročný ohňostroj nie o polnoci, ale až v podvečer prvého dňa roka sa vedenie mesta prvýkrát rozhodlo pred rokom a stretlo sa to s pozitívnou odozvou Banskobystričanov, najmä rodín s deťmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies