Vianočné trhy vo Francúzsku sú pod dohľadom polície, došlo už k zadržaniam

NETKY.SK • 23 November 2017, 23:02 • 2 min
Vianočné trhy vo Francúzsku sú pod dohľadom polície, došlo už k zadržaniam

PARÍŽ - Vo Francúzsku sa tento týždeň otvárajú tradičné vianočné trhy, ktoré budú vzhľadom na pretrvávajúcu teroristickú hrozbu v krajine sprevádzať prísne bezpečnostné opatrenia.

slovakia

left justify in out

V ich rámci došlo v utorok a v stredu v departmáne Champagne-Ardenne k zadržaniu šiestich osôb podozrivých z prípravy ozbrojeného prepadnutia, ktorého terčom mali byť stánky na vianočných troch v Remeši. Polícia počas svojej operácie našla aj jednu zbraň, podľa spravodajského portálu 20Minutes šlo o samopal typu Kalašnikov.

 

Prokuratúra v tomto prípade odmietla špekulácie médií, že mohlo ísť o prípravu teroristického útoku. Vyšetrovacie orgány, ktoré sa venujú podobným kauzám, boli o prípade informované, ale nepodieľajú sa na vyšetrovaní. Ako napísal francúzsky týždenník Le Point, vianočné trhy v Remeši otvorili vo štvrtok. Tie najslávnejšie - v Štrasburgu - sa začnú v piatok, pričom to bude už ich 447. ročník.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies