V Čechách sa koronavírusom opakovane nakazilo už viac ako 1 500 ľudí

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 13:13 • 2 min
V Čechách sa koronavírusom opakovane nakazilo už viac ako 1 500 ľudí

ČESKÁ REPUBLIKA - V Českej republike evidujú už 1 535 prípadov opakovanej nákazy ochorením COVID-19.

slovakia

left justify in out

Podľa českého Štátneho zdravotného ústavu rast počtu reinfekcií súvisí s veľkým počtom nákaz počas jesennej a zimnej vlny infekcií.

 

img


„Z predbežnej analýzy dát vyplýva, že v ČR aktuálne evidujeme 1 535 potvrdených opakovaných symptomatických ochorení COVID-19. Rast počtu reinfekcií súvisí s veľkým počtom prípadov v jesennej a zimnej vlne ochorení, relatívny výskyt opakovaných infekcií však zostáva naďalej veľmi nízky," uviedol SZÚ. Za reinfekciu odborníci považujú opakované nakazenie sa s príznakmi, ak medzi oboma ochoreniami ubehlo 60 a viac dní.

 

Prečítajte si tiež: Poľsko prehralo súdny spor s Českou republikou. Ťažbou hnedého uhlia v bani Turów, ohrozujú spodné vody

Okrem potvrdených reinfekcií v Česku ďalších 831 prípadov skúmajú. Okrem toho v krajine identifikovali aj 2 360 prípadov možných reinfekcií, v prípade ktorých však aspoň jedna z epizód ochorenia bola bezpríznaková.

Vzhľadom na evidované prípady opätovných nákaz SZÚ odporúča očkovanie proti COVID-19 aj u ľudí, ktorí ochorenie v minulosti preukázateľne prekonali, hoci vakcinovať by sa mali s určitým časovým odstupom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies