Vianočné trendy roku 2021! Na zlatú s červenou zabudnite, IN sú ozdoby z recyklovaných materiálov

NETKY.SK • 22 December 2021, 07:00 • 2 min
Vianočné trendy roku 2021! Na zlatú s červenou zabudnite, IN sú ozdoby z recyklovaných materiálov

Po vyupratovaní našich bytov a domov pred príchodom vianočných sviatkov prichádza konečne druhá a oveľa obľúbenejšia fáza, ktorou je zdobenie a balenie darčekov. Ako asi väčšina domácností, aj vy máte doma škatule plné svetielok, vianočných gúľ či girlánd. Ako však zladiť svoje príbytky a zostať pritom trendy?

slovakia

left justify in out

Zhrnuli sme pre vás najobľúbenejšie motívy z Pinterestu, Instagramu, Googlu a redaktorov z Better Homes & Gardens a zopár tipov, ako ich jednoducho zladiť s klasickými dekoráciami, ktoré už doma máte.

 

img

 

Recyklované materiály

 

Túto sezónu sú opäť v kurze ozdoby z recyklovateľného materiálu. Ak chcete ohúriť svojich najbližších, pokojne im darčeky zabaľte do šatiek, ktoré sú súčasťou vášho šatníka, prípadne vsaďte na látkové vrecká. Zaručene neskončia v koši a budú opakovane použité či už na zeleninu, ovocie alebo sezónnu kozmetiku. Zabudnite teda na klasické baliace papiere. Ušetríte tak nielen lesy a životné prostredie, ale aj svoj rodinný rozpočet. Ak patríte k tým zručnejším, sami si takéto vrecká či tašky na darčeky ľahko vyrobíte.

 

 

img

 

 

Lacná dekorácia

 

Ak ste už unavení z ozdôb, ktoré používate rok čo rok, pretože je to jednoduché, praktické a aj ekonomické, a máte chuť na zmenu, netreba robiť žiadnu veľkú revíziu. Nové prvky dokážete začleniť aj za málo peňazí. Stačí len trochu prerobiť už tie kúpené alebo si vyrobiť vlastné ozdoby. Na Youtube zaručene nájdete množstvo tipov, ako si za pár minút vyčarujete originálne ozdoby. Takýmto spôsobom dokážete ušetriť nemalé peniaze, ktoré môžete investovať do kvalitnejších surovín či na rodinný výlet počas vianočných sviatkov.

 

img

 

Tohoročné farby

 

Neutrálne farby ostávajú IN aj tento rok. Ako ukazujú štatistiky, Google trendom sa jednoznačne stáva prírodná výzdoba s vidieckymi prvkami z dreva či v zemitých odtieňoch.

 

Sú síce menej pompézne, avšak pri správnom zladení môžu pôsobiť rovnako slávnostne a dokonca teplejšie. Ak neholdujete typickým farbám Vianoc, ako sú červená či zelená, pokojne sa im vyhnite a využite farebnú kombináciu, ktorú preferujete počas celého roka.

 

Súvisiaci článok: Super nápady na podporu ekologickejších Vianoc!

 

Zároveň zlatú farbu v kombinácii s červenou nahradila ligotavá strieborná s bielou. Táto zmena pravdepodobne súvisí aj s tým, že v našich zemepisných šírkach je sneh počas Vianoc skôr ojedinelou záležitosťou ako pravidlom.

 

img

 

Nostalgické ozdoby

 

Pandémia nového koronavírusu, ktorá spomalila fungovanie celého sveta, priniesla aj niečo dobré. Spoločnosť si do veľkej miery uvedomila, že nič nie je samozrejmé a že aj na maličkostiach záleží.

 

img

 

Takéto úvahy nás bezprostredne donútili pohrabať sa medzi vianočnou výzdobou po starých rodičoch a aj takýmito kúskami skrášliť svoje domovy. Ukážkovým príkladom sú typické keramické vianočné stromčeky, ktoré v posledných rokoch zažívajú comeback.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies