Zosadený sudánsky prezident sa nachádza už vo väzenskej cele

NETKY.SK • 17 Apríl 2019, 12:54 • 2 min
Zosadený sudánsky prezident sa nachádza už vo väzenskej cele

CHARTÚM - Do väzenia Kúbar v Chartúme previezli počas utorňajších neskorých hodín zosadeného sudánskeho prezidenta Umara Bašíra. S touto informáciou dnes prišla agentúra Reuters s odvolaním sa na blízke zdroje bývalého prezidenta.

slovakia

left justify in out

Bašíra strážili v prezidentskej rezidencii od jeho zosadenia z postu prezidenta, ktoré prebehlo ešte počas minulého týždňa. Sudánska armáda zosadila a zatkla dlhoročného prezidenta 11. apríla po niekoľkých mesiacoch masových protestov.

 

img

 

Vedenie krajiny prevzala vojenská rada, pričom armáda vyhlasovala, že nejde o prevrat. Do čela rady bol vymenovaný minister obrany Awad ibn Auf, považovaný za osobu blízku Bašírovi, už nasledujúci deň však odstúpil, čo vyvolalo ďalšie masové oslavy v uliciach hlavného mesta Chartúm.

 

 

Sudánski generáli teraz vyjednávajú s opozíciou o vytvorení prechodnej vlády. Pred ústredím ozbrojených síl v Chartúme medzitým pokračuje okupačný protest. Demonštranti požadujú, aby vojenskí lídri "okamžite" odovzdali moc občianskej vláde, ktorá vydá Bašíra spravodlivosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies