V Hollywoode by mala vzniknúť nová kancelárska budova. Zaujímavý je nielen exteriér, ale aj vnútorná vizualizácia

NETKY.SK • 22 Marec 2024, 17:30 • 2 min
V Hollywoode by mala vzniknúť nová kancelárska budova. Zaujímavý je nielen exteriér, ale aj vnútorná vizualizácia

Slávny architekt Norman Foster predstavil plány novej kancelárskej veže v Los Angeles za 1 miliardu dolárov, ktorej fasáda sa bude špirálovite rozlievať zeleňou.

slovakia

left justify in out

Pútavý návrh, ktorý bol tento týždeň oficiálne predložený mestským plánovacím orgánom, premení dvojhektárový pozemok na hollywoodskom Sunset Boulevard na 22-poschodové pracovisko zábavného priemyslu s názvom The Star. Digitálne impresie výškovej budovy, ktoré zverejnila britská architektonická spoločnosť Foster + Partners, ukazujú vyvýšené záhrady plné rastlín a stromov, ako aj vonkajšie paluby a moderné kancelárske priestory.

Vo svojom vyhlásení ho Foster označil za "skutočný odraz pracoviska budúcnosti, ktoré podporuje komunitu, pohodu a spoluprácu".

The Star, ktorý sa skladá prevažne z kancelárií a je označovaný za "moderný orientačný bod", bude sídlom zábavných firiem a "najlepších hollywoodskych tvorcov obsahu", uviedla spoločnosť Foster + Partners. Súčasné plány zahŕňajú produkčné priestory, galériu, premietacie kino, strešnú reštauráciu a "priestory na stretávanie sa komunity" na prízemí.

Návrh, ktorý by sa mal rozprestierať na ploche 525-tisíc štvorcových metrov, nahrádza predchádzajúci plán predstavený v roku 2019. Pôvodný návrh, ktorý navrhla čínska firma MAD Architects, zahŕňal lanovú dráhu, ktorá sa vinula okolo exteriéru.

Oznámenie o návrhu prichádza v čase, keď sa trh s nehnuteľnosťami v Los Angeles snaží zotaviť z dôsledkov pandémie Covid-19, štrajkov hollywoodskych scenáristov a nárastu práce na diaľku a hybridnej práce. Podľa najnovších údajov realitnej kancelárie Savills je v súčasnosti viac ako štvrtina kancelárskych priestorov v meste neobsadená.

Ak mesto dá návrhu zelenú, výstavba The Star sa začne začiatkom roka 2026 a dokončená bude v roku 2029.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: CNN
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies