Vianoce a Silvester zaplnia v Tatrách kapacity ubytovacích zariadení

NETKY.SK • 19 November 2016, 13:50 • 2 min
Vianoce a Silvester zaplnia v Tatrách kapacity ubytovacích zariadení

POPRAD – Hotely a ďalšie ubytovacie zariadenia vo Vysokých Tatrách budú zrejme aj koncom tohto roka praskať vo švíkoch.

slovakia

left justify in out

 Viac ako mesiac pred vianočnými sviatkami sa ich kapacity postupne napĺňajú. „Čo sa týka Vianoc, ubytovanie vo Vysokých Tatrách je ešte možné nájsť, čo sa však týka Silvestra, ubytovatelia dopredávajú posledné miesta,“ povedala pre agentúru SITA Andrea Žigová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry. Práve Silvester vo Vysokých Tatrách patrí podľa jej slov už tradične k najobsadenejším termínom v rámci roka, obsadenosť ubytovacích zariadení vtedy atakuje 90 percent a v niektorých prevádzkach až 100 percent.


Obsadenosť ubytovacích zariadení počas vianočných sviatkov podľa Žigovej už niekoľko rokov kopíruje celoročné trendy nárastu. „Stále čím ďalej, tým viac hostí si prichádza vychutnať najkrajšie sviatky roka do prostredia, v ktorom sa o nich postarajú,“ uviedla. Ubytovatelia sa podľa jej slov už tradične snažia čo najviac priblížiť atmosféru vo svojich prevádzkach tradičným vianočných sviatkom, mnohí pre svojich dovolenkujúcich hostí pripravujú vianočný program, ktorého súčasťou je aj tradičné slovenské, vianočné menu. „Cieľom je pripraviť celkovú ponuku tak, aby sa hostia cítili ako doma, nakoľko čím ďalej, tým viac ľudí dáva prednosť tráveniu vianočných sviatkov mimo domov, ale so zachovávaním tradícií,“ vysvetlila. Aj silvestrovské zábavy v rámci ubytovacích zariadení sa už dlhodobo pripravujú s výrazným predstihom. „Jednotlivé hotely či penzióny si pri tvorbe koncoročného programu z hľadiska kreativity naozaj medze nekladú,“ dodala výkonná riaditeľka OOCR.


Návštevníci Vysokých Tatier budú mať od 25. novembra v ponuke aj zimnú verziu regionálnej karty Tatry Card, v platnosti bude až do 30. apríla budúceho roka. „V rámci benefitov bude napríklad horské poistenie do hôr či skibus pre lyžiarov do lyžiarskych stredísk Tatranská Lomnica a Štrbské Pleso,“ prezradila Žigová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies