Viacero českých regiónov zasiahli prudké búrky sprevádzané prívalovými dažďami

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 07:26 • 2 min
Viacero českých regiónov zasiahli prudké búrky sprevádzané prívalovými dažďami

PRAHA - Viacero regiónov ČR zasiahli dnes popoludní prudké búrky sprevádzané značným množstvom zrážok, miestami prívalovými dažďami. Platí to podľa informácií českých elektronických médií predovšetkým o Stredočeskom a Moravskosliezskom kraji, ale aj o Krkonošiach či Šumave.

slovakia

left justify in out

V Zlínskom kraji, konkrétne v okolí Vsetína, búrka spôsobila bleskovú povodeň. Voda tam upchala kanalizáciu a prenikla aj do obydlí. To však nebol jediný prípad, v ktorom mali hasiči plné ruky práce s odčerpávaním vody zo zaplavených nižšie položených priestorov. Ešte častejšie sa museli usilovať o odstránenie vyvrátených stromov, ktoré dočasne narušovali plynulosť cestnej i železničnej dopravy vo viacerých lokalitách.
      

V okolí Frýdku-Místku neodolala prírodnému živlu časť strechy rodinného domu, v Ostravici museli hasiči likvidovať požiar rekreačnej chaty, ktorý podľa dostupných správ spôsobil blesk. Prognóza meteorológov síce uvažuje o pokračovaní búrok aj v ďalších dňoch, už dnes večer by však mali zoslabnúť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies