Veselovský naďalej v Kluži, odmietol pozíciu dvojky v Steaue

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 11:25 • 2 min
Veselovský naďalej v Kluži, odmietol pozíciu dvojky v Steaue

KLUŽ - Slovenský futbalový brankár Róbert Veselovský sa dohodol s vedením rumunského prvoligového klubu Universitatea Kluž na predĺžení kontraktu do konca sezóny 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný rodák z Nitry Veselovský sa stal hráčom rumunského klubu v septembri 2013 a svojimi výkonmi v uplynulej sezóne tamojšej najvyššej súťaže presvedčil predstaviteľov Kluže o svojich kvalitách. V dvadsiatich štyroch stretnutiach si Veselovský osemkrát udržal čisté konto. Universitatea obsadila v uplynulej ligovej sezóne jedenáste miesto v osemnásťčlennom pelotóne.

"Po marcovom zápase s CFR Kluž, keď Universitatea po neuveriteľných 42 rokoch zvíťazila v mestskom derby, sme si sadli s prezidentom klubu Vladom Munteanuom a debatovali sme o možnostiach ďalšieho pôsobenia Roba Veselovského," citoval portál profutbal.sk slová hráčovho zástupcu Pavla Holeščáka ml. "Čakalo sa v podstate na potvrdenie záchrany v lige a v súčasnosti sme doťahovali už len posledné detaily kontraktu, ktorý znie na dva roky, čiže na ročníky 2014/2015 a 2015/2016," dodal Holeščák. 

 

Ponuka od Kluže nebola jediná, ktorú Veselovský dostal po skončení sezóny 2013/2014. "V hre bola aj ponuka zo Steauy Bukurešť, tam ho však chceli na pozíciu dvojky. O neakceptovaní tejto možnosti rozhodlo prianie hráča chytať pravidelne. V klube Universitatea Kluž je navyše spokojný, vyhovuje mu zázemie aj veľmi pekné prostredie mesta," skonštatoval Pavol Holeščák a dodal: "Universitatea Kluž chce doplniť káder ďalšími piatimi alebo šiestimi kvalitnými hráčmi s víziou zabojovať v nasledujúcej sezóne o európske poháre." 

 

Odchovanec nitrianskeho futbalu Veselovský pôsobil od osemnástich rokov v českom klube 1. FC Slovácko. Zahral si aj vo švédskom treťoligovom klube Östers IF, hosťoval v dánskom Viborgu FF a nórskom Haugesunde. Od roku 2008 bol kmeňovým hráčom Viborgu FF, v ktorom odchytal 91 stretnutí. Pôsobil aj v dánskom AC Horsens. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies