Verizon dokončil prevzatie kľúčových internetových aktív Yahoo

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 20:05 • 2 min
Verizon dokončil prevzatie kľúčových internetových aktív Yahoo

NEW YORK - Americká telekomunikačná spoločnosť Verizon Communications oznámila, že dokončila prevzatie kľúčových internetových aktív Yahoo v celkovej hodnote 4,48 miliardy USD (3,99 miliardy eur). Zároveň uviedla, že výkonná riaditeľka internetovej spoločnosti Marissa Mayerová vo svojej funkcii končí.

slovakia

left justify in out

Dokončenie kontraktu, ktorý bol oznámený ešte v júli minulého roka a ktorého hodnota bola pôvodne vyššia, bolo naplánované na skoršie obdobie, celý proces sa však posunul v dôsledku informácií o únikoch údajov o klientoch Yahoo. To ovplyvnilo aj cenu kontraktu.

 

Pôvodne mal Verizon za jadrové aktíva Yahoo zaplatiť 4,83 miliardy USD. Zanedlho po oznámení akvizície zo strany Verizonu internetová spoločnosť zverejnila, že hackeri v rokoch 2013 a 2014 ukradli údaje o klientoch. Celkovo sa kauza dotkla viac než miliardy účtov. Neskôr sa firmy dohodli, že konečná hodnota akvizície bude oproti pôvodnej o 350 miliónov USD nižšia.

 

V piatok 16. júna sa Yahoo premenuje na Altaba, ktorej kľúčovými aktívami budú 15,5-% podiel v spoločnosti Alibaba Group Holding a 35,5-% podiel v Yahoo Japan Corporation. Šéfom holdingovej spoločnosti Altaba sa stane Thomas McInerney, člen správnej rady Yahoo. Marissa Mayerová, ktorá stála na čele Yahoo od júla 2012, by mala získať "zlatý padák" v hodnote viac než 23 miliónov USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies