Venezuelský parlament označil kryptomenu Petro za nový podvod

NETKY.SK • 15 Január 2018, 19:00 • 2 min
Venezuelský parlament označil kryptomenu Petro za nový podvod

CARACAS – Venezuelská parlamentná opozícia kritizovala emisiu kryptomeny Petro, s ktorou prišiel prezident Nicolas Maduro a označila ju za bezcennú.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Plánovaná národná digitálna mena Petro, ktorej názov naznačuje jej viazanosť na štátne ropné rezervy, mala mať počiatočnú hodnotu 5,9 miliárd USD. Prezident Maduro nedávno oznámil, že bude vydaných 100 miliónov mincí tejto digitálnej meny.

 

Podľa agentúry Reuters sa hodnota venezuelského exportného koša na ropu a palivo, ku ktorému mala byť kryptomena Petro viazaná, stále minulý týždeň o niečo viac ako 59 amerických dolárov.

 

img

 

Parlamentný poslanec Jorge Millan označil Petro ako "nový podvod." Počas rozpravy povedal: "Ocitli sme sa pred novým druhom podvodu, ktorý je prezlečený za riešenie finančnej krízy. Táto nekompetentná vláda chce kompenzovať nedostatok výroby ropy s týmito virtuálnymi sudmi. Toto nie je kryptomena, ide o predpredaj venezuelskej ropy. Je ako šitá na korupciu."

 

Externí pozorovatelia vyslovili pochybnosti o celkovom význame kryptomeny Petro, ak by sa vydala podľa plánu, kvôli zložitej politickej situácii, s ktorou Venezuela neustále bojuje.

 

img

 

Madurova socialistická strana stratila parlamentnú väčšinu v roku 2016 a opozíciou kontrolovaný zákonodarný zbor odvtedy neochvejne protestuje proti prezidentovi pri každej príležitosti.

 

V júli 2017 si však Venezuela zvolila ďalší pro-vládny legislatívny orgán, ktorý má prakticky neobmedzený dosah a zbavil opozičný parlament väčšiny moci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies