Veľký návrat legendy východného Slovenska: Levočský matador sa na sklonku kariéry pokúsi o nemožné!

NETKY.SK • 24 Marec 2023, 20:0 • 2 min
Veľký návrat legendy východného Slovenska: Levočský matador sa na sklonku kariéry pokúsi o nemožné!

Meno Dávid Kedžuch pravdepodobne nebude novým fanúšikom MMA úplne známe. Ide však o kvalitného bojovníka, ktorý pred 10 rokmi zaznamenal niekoľko skvelých skalpov. Dnes už 43-ročný tréner a zápasník Pit Gymu Levoča ohlásil veľkolepý návrat a rovno do najväčšej pyramídy v Česku a na Slovensku v jeden deň.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zápasil, keď ešte nikto o MMA ani len netušil

Zmiešané bojové umenia sú veľmi mladý a dynamicky rozvíjajúci sa šport. V dobe, kedy Dávid s nimi začínal, o ňom široká verejnosť ani nechýrila. Podmienky pre zápasníkov boli preto veľmi chabé, no napriek tomu to Kedžucha od bojových umení neodradilo. Vo svojom levočskom gyme našiel útočisko a pripravoval sa na svoje zápasy rovnako, ako na ne pripravoval aj svojich zverencov.

Dávid ich stihol síce len sedem, no jeho doposiaľ posledný zápas kariéry skutočne stál za to. Šampióna niekoľkých európskych organizácií  Miroslava Štrbáka uškrtil v 2. kole. „Posledný profi zápas som síce mal v roku 2013, no aj napriek tomu som sa aktívne naďalej zúčastňoval grapplingových podujatí,“ povedal Dávid Kedžuch.

img

 

 

Tréner a bojovník súčasne

Počas obdobia, keď Kedžuch aktívne zápasil, bolo úplne bežné, že jednotliví bojovníci boli súčasne aj trénermi. „Od začiatku svojej kariéry som súčasne trénerom a zápasníkom Pit Gymu Levoča. Mám šikovných zverencov v klube, s ktorými si v príprave navzájom pomáhame,“ pochválil svojich bojovníkov, medzi ktorých patrí aj stúpajúca hviezda Dominik Toporcer.

Podobne to má aj ďalší legendárny bojovník Ilja Škondrič, ktorý bude mentorom jeho dvoch súperov v rámci EUROGOLD pyramídy. „S Iljom sa veľmi dobre poznám. Spoločne sme sa pripravovali na turnaj Hell Cage 4, na ktorom sme mali obaja zápasy,“ povedal o krstnom otcovi slovenského MMA.

 

Veľkolepý návrat a životná šanca

Už keď sa zdalo, že nie je ani len náznak šance uvidieť Dávida Kedžucha opäť v klietke, prišlo veľké prekvapenie. 43-ročný reprezentant Pit Gymu Levoča bude jedným z účastníkov EUROGOLD pyramídy o 30 000 eur. Od všetkých svojich súperov bude výrazne starší.

 „Chlapci budú fyzicky skvele pripravení. Ja sa budem snažiť pripraviť najlepšie, ako viem. Budem ťažiť hlavne z mojich skúseností, ktoré sú dostatočne bohaté,“ zhodnotil vekový rozdiel medzi nim a ostatnými účastníkmi. Práve s rastúcim vekom je čoraz častejšie zhadzovanie, no váženie pár hodín pred zápasom nebude robiť Kedžuchovi problém.

Na mňa nebude mať váženie žiaden vplyv, zhadzujem len 8 kilogramov. To mám do podujatia dostatok času,“ vyhlásil Dávid Kedžuch.

img

Turnaj prebehne 22.4. na galavečeri RFA 9 v Prievidzi. Podľa papierových predpokladov je 43-ročný bojovník jedným z najväčších outsiderov pyramídy, no o to môže byť v pyramíde nebezpečnejší. Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona