Nákup antigénových testov za viac ako štyri milióny eur preverí generálna prokuratúra

NETKY.SK • 11 Január 2021, 10:04 • 2 min
Nákup antigénových testov za viac ako štyri milióny eur preverí generálna prokuratúra

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Maroš Žilinka dal pokyn na preverenie nákupu jedného milióna antigénových testov značky RapiGen Správou štátnych hmotných rezerv SR (SŠHR SR) za 3,9 milióna eur.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informovala hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová, urobil tak z úradnej povinnosti po tom, ako si v sobotu (9. januára) vypočul tvrdenia predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) o „nekvalite nakúpených testov, ktoré nezachytia nikoho, o šmejde, ktorým by netestoval ani psa, oklamaní a hókusoch – pókusoch na 250-tisícoch otestovaných ľuďoch a o tom, čo bude so škodou 3,9 milióna eur”.

Antigénové testy RapiGen sa mali pôvodne využiť v Nitre počas plošného testovania okresu. Matovič však na sociálnej sieti informoval, že sa tieto testy „v žiadnom prípade nepoužijú” a dodal, že o ich kvalite existujú závažné pochybnosti.

 

Milión antigénových testov RapiGen zakúpila SŠHR SR ešte v polovici októbra od košickej firmy Juhapharm, s. r. o. Cena jedného testu je podľa kúpnej zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv 4,29 eura. Celkovo tak štát vyšli takmer 4,3 milióna eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies