Blízko slovenských hraníc zadržali stovky migrantov

NETKY.SK • 20 Január 2020, 18:15 • 2 min
Blízko slovenských hraníc zadržali stovky migrantov

VIEDEŇ - Rakúska polícia zadržala od piatka do dnešného dňa už celkove 69 migrantov na rôznych miestach v spolkovej krajine Dolné Rakúsko. Informovala o tom rozhlasová a televízna stanica ORF.

slovakia

left justify in out

15 osôb za dva dni 

Štyroch mužov bez štátnej príslušnosti, pravdepodobne z palestínskych území, a jednu Tunisanku zastavili v piatok v obci Göttlesbrunn. Zadržanie desiatich Sýrčanov nasledovalo v sobotu neskoro večer v blízkom Hainburgu.

 

img

 

Prichádzajú z Česka

V nedeľu skoro ráno skončilo v rukách polície 44 občanov Afganistanu, ktorí sa dostali do obce Großkrut pravdepodobne po prekročení blízkej hranice s Českom. V dnešných hodinách zase hlásili zadržanie šiestich mužov, pochádzajúcich údajne z Bangladéša, v Bad Deutsch-Altenburgu a jedného Afganca v Petronelli.

 

img

 

Zatknutí aj dvaja prevádzači

Ešte cez víkend boli zadržaní aj traja ďalší utečenci v meste Ybbs and der Donau v západnej časti Dolného Rakúska. Podľa ORF išlo o Sýrčanov, ktorí mali byť zjavne prepašovaní do Nemecka. Polícia zatkla taktiež dvoch prevádzačov.

Citovaný policajný hovorca Johann Baumschlager sa vyjadril, že zadržanie väčších skupín utečencov v pohraničí nie je zriedkavosťou a možno pozorovať stúpajúci trend.

 

img

 

Ochrana hraníc

Zástupca dolnorakúskej hajtmanky Franz Schnabl zo Sociálnodemokratickej strany Rakúska (SPÖ) vyzval v tejto súvislosti na pomocné nasadenie armády pri ochrane štátnych hraníc podľa vzoru susednej spolkovej krajiny Burgenland. Krajinský predseda Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Udo Landbauer zase vyhlásil, že zadržaní Afganci musia byť "ihneď odsunutí naspäť do Česka", ktorého územie podľa neho vo zvýšenej miere využívajú bandy obchodujúce s ľuďmi, čo si vyžaduje intenzívnejšie kontroly.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona