Veľkolepý návrat Vonnovej, vyhrala vo svojej obývačke

NETKY.SK • 7 December 2014, 10:40 • 2 min
Veľkolepý návrat Vonnovej, vyhrala vo svojej obývačke

LAKE LOUISE - Američanka Lindsey Vonnová sa stala víťazkou sobotňajších pretekov v zjazde v kanadskom stredisku Lake Louise v ženskej časti Svetového pohára v alpskom lyžovaní.

slovakia

left justify in out

Americkú dominanciu podčiarkli druhá Stacey Cooková, tretia Julia Mancusová a šiesta Laurenne Rossová. Líderka hodnotenia SP Tina Mazeová zo Slovinska skončila na ôsmej pozícii. V celkovej klasifikácii seriálu vedie Slovinka pred Rakúšankou Kathrin Zettelovou, v hodnotení zjazdu sa delí o prvé miesto s Vonnovou.

 

Tridsaťročná Američanka Lindsey Vonnová si po zranení a dlhšej liečbe pripísala premiérový triumf v SP po takmer dvoch rokoch, celkovo ich má na svojom konte už 60 a presnú polovicu v zjazde. Predtým naposledy zvíťazila v januári 2013 v slovinskom Maribore v obrovskom slalome. Vonnová má za sebou skvelý návrat na biele svahy po pauze. V Lake Louise skončila v piatok ôsma a sľúbila, že v sobotu sa ešte zlepší. Na svahu "svojej obývačky" triumfovala vo Svetovom pohári už pätnástykrát a po sobote ju už len dva úspechy delia od vyrovnania absolútneho maxima Rakúšanky Anne Marie Moserovej-Pröllovej v počte víťazstiev v pretekoch o krištáľový glóbus.

 

"Neuveriteľný a skvelý návrat. Bola to dlhá cesta späť a toto víťazstvo je veľkolepé," uviedla podľa ORF Vonnová, ktorá musela kariéru pre zranenie prerušiť v decembri 2013 a prišla aj o svoj olympijský sen. "Je to príjemný pocit, že som po tvrdom boji a množstve tréningov späť. Vedela som, že môžem opäť víťaziť. Nemyslela som si však, že to bude tak rýchlo. Stále potrebujem viac tréningov, aby som získala cit pre rýchlosť," dodala Vonnová, ktorá nezabudla za podporu poďakovať svojmu realizačnému tímu i priateľovi Tigerovi Woodsovi.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Lake Louise (Kan.):
Ženy - zjazd: 1. Lindsey Vonnová (USA) 1:50,48 min, 2. Stacey Cooková (USA) +0,49 s, 3. Julia Mancusová (USA) +0,57, 4. Larisa Yurkiwová (Kan.) +0,74, 5. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,76, 6. Laurenne Rossová (USA) +0,81.

Poradie vo Svetovom pohári (po 6 z 34 pretekov): 1. Tina Mazeová (Slovin.) 320 bodov, 2. Kathrin Zettelová (Rak.) 250, 3. Anna Fenningerová (Rak.) 231, 4. Mikaela Shiffrinová (USA) 209, 5. Frida Hansdotterová (Švéd.) 175, 6. Eva-Maria Bremová (Rak.) 166,... 52. Veronika Velez-Zuzulová (SR) 18.

Poradie v hodnotení zjazdu (po 2 z 8 pretekov): 1. Tina Mazeová (Slovin.) a Lindsey Vonnová (USA) - obe 132 bodov, 3. Anna Fenningerová (Rak.) a Stacey Cooková (USA) - obe 109, 5. Julia Mancusová (USA) 96, 6. Laurenne Rossová (USA) 90.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies