Veľké zatýkanie na západnom Slovensku: Policajti zadržali 30 ľudí

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 17:10 • 2 min
Veľké zatýkanie na západnom Slovensku: Policajti zadržali 30 ľudí

BRATISLAVA – Na západnom Slovensku sa vo veľkom zatýkalo. O akcii Národnej kriminálnej agentúry informoval dnes portál aktuality.sk, podľa ktorého ide o mnohomiliónovú kauzu.

slovakia

left justify in out

Policajti zatýkali v Bratislave, Nitre, Galante a Piešťanoch a zdržali 15 až 30 ľudí. Ide o ľudí, ktorý sa mali podieľať na veľkom podvode s DPH. Ako informovali aktuality, v kauze ide o viac ako 10 miliónov eur.

 

Akcia by mohla navažovať na predošlú s názvom „Tiché víno“, z ktorej je obvinení gang Iva Ružiča, ktorý bol údajne členom mafiánskej skupiny s názvom takáčovci. Počas tejto akcie, polícia zaržala päť ľudí.

 

V tomto vlaňajšom medzinárodnom prípade českí policajti upozornili na milióny litrov vína bez skladovej evidencie. Podľa všetkého skupina obchodovala čiastočne len na papieri s takým množstvom vína, že by ho ani neuskladnila.

Podľa slovenskej Finančnej správy išlo o štandardný karuselový obchod. Víno údajne nadobudli v Českej republike, potom predali cez niekoľko slovenských spoločností a tá posledná z nich tovar vyexportovala znova do Česka.

 

Polícia skontrolovala 13.500 obchodných operácií s vínom v objeme 151 miliónov litrov, z ktorých 66 miliónov litrov nebolo ani v sklade, ani dodaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies