Veľké gesto Sagana: Contadorovi dal po páde svoj bicykel

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 08:51 • 2 min
Veľké gesto Sagana: Contadorovi dal po páde svoj bicykel

PRA LOUP - Aj po dni voľna zostal Peter Sagan v centre pozornosti na cyklistickej Tour de France. V prvej alpskej etape s cieľom na vrchole stúpania Pra Loup vo výške 1620 m Sagan strávil dlhé kilometre v úniku, zvýšil svoj náskok na čele bodovacej súťaže na 104 bodov a v samom závere pomáhal tímovému lídrovi Albertovi Contadorovi.

slovakia

left justify in out

Španiel 9 km pred cieľom v zjazde na úzkej ceste v ťažkom teréne dostal defekt a spadol, a keďže Sagan bol vtedy v jeho blízkosti, ochotne mu odovzdal svoj bicykel. "Keď Alberto padol, dal som mu svoj bicykel. Na ňom dokončil zjazd a potom si zobral ďalší pre cieľové stúpanie,“ vysvetlil Sagan na serveri Le Tour 2015.

Dvadsaťpäťročný žilinský rodák už štvrtýkrát v sérii nechýbal v najväčšom úniku dňa, tentoraz mal a jeho ambícia aj taktické pozadie. "Šiel som do úniku so zámerom pomôcť v závere Rafalovi Majkovi, Michaelovi Rogersovi alebo Albertovi Contadorovi. V zjazde z Col d´Allos sme sa vzájomne počkali. Bolo pomerne stresujúce, keď zaútočil Nibali. V konečnom dôsledku mi je ľúto, že Alberto stratil ďalšie sekundy,“ dodal Sagan.

 



Vďaka tretiemu miestu na rýchlostnej prémii cyklista tímu Tinkoff-Saxo zvýšil náskok na čele bodovacej súťaže pred Andrém Greipelom na 104 bodov. Contador napriek Saganovej pomoci v závere etapy prišiel do cieľa so stratou 2:17 min za skupinou favoritov na čele so žltým Chrisom Froomom. V celkovom poradí je španielsky favorit piaty, ale odstup 6:40 min za lídrom pelotónu mu pred záverečnými štyrmi etapami nedáva prakticky žiadne nádeje na celkový triumf. Saganovi patrí 29. priečka, čo je vzhľadom na jeho úplne odlišné úlohy v tíme Tinkoff-Saxo výborné umiestnenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies