Veľká Británia pomôže Slovensku v boji s pandémiou

NETKY.SK • 27 November 2020, 12:09 • 2 min
Veľká Británia pomôže Slovensku v boji s pandémiou

Ministerstvo obrany SR informuje, že v boji s novým koronavírusom nám pomohla aj vláda Spojeného kráľovstva.

slovakia

left justify in out

Briti nám poskytnú grant na nakúpenie medicínskeho materiálu. „Ide o germicídne žiariče v hodnote 31 300 eur, ktoré budú slúžiť na pomoc obyvateľom SR pri nasadení príslušníkov ozbrojených síl v boji s pandémiou COVID-19,“ informuje rezort obrany na sociálnej sieti.

 

 

K tejto pomoci už bolo podpísané aj Memorandum o porozumení medzi britskou exekutívou a Ministerstvom obrany SR (MO SR). Pod Memorandum sa podpísali zástupca britského veľvyslanca na Slovensku Andrew Wells a generálny riaditeľ Sekcie obrannej politiky slovenského rezortu obrany Martin Sklenár.

 

Ministerstvo sa tejto pomoci veľmi potešilo, opísalo ju aj známym frazeologizmom. „O tom, že v núdzi poznáš priateľa svedčí aj fakt, že Slovenská republika získala grant na podporu domáceho krízového manažmentu priamo z iniciatívy vlády Veľkej Británie, za čo im úprimne ďakujeme,“ uzavrel rezort, ktorý riadi minister Jaroslav Naď. V boji s pandémiou sú dôležité aj dezinfekčné g´ély a rúška. Objednať si ich môžete aj na stránke shop.netky.sk.

 

Prečítajte si o tom, ako sa Rakúšania inšpirujú Slovenskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies