ROZHOVOR: V tíme Tomiho Kida je jeden člen pozitívny na koronavírus

NETKY.SK • 30 Marec 2020, 15:00 • 2 min
ROZHOVOR: V tíme Tomiho Kida je jeden člen pozitívny na koronavírus

Akadémia Tomiho Kida na čele s Tomim Kidom Kovácsom sa musela vrátiť predčasne z kvalifikácie v Londýne.

slovakia

left justify in out

8-členný tím čakala kvalifikácia v Londýne, no nakoniec sa museli vrátiť domov predčasne. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tomi KID Kovács (@tomikid_official),

 

Koľko mala trvať kvalifikácia a koľko dní ste strávili v Londýne?

Vrátili sme sa z kvalifikácie, kde sme mali byť dva týždne, no nakoniec sme sa necítili dobre a po troch dňoch sme si museli vybaviť let domov.

 

Keď ste sa vrátili domov šli ste všetci do karantény?

Dvaja členovia mojej Akadémie Tomiho Kida: Andrej Csemez, Viliam Tankó a aj ja sme nastúpili po príchode domov spoločne do karantény. Ostatní piati sú taktiež v karanténe spolu. 

 

Kedy ste sa dozvedeli výsledky testov?

Dozvedeli sme sa ich po teste, ktorý sme absolvovali v piatok (23.3.). V sobotu už boli známe výsledky, pozitívnym bol Andej Csemez. Ide tak o prvého slovenského športovca nakazeného koronou.

 

A čo ostatní?

Ďalších piatich čaká test zajtra. 

 

Ako sa vy traja cítite?

Pozitívnemu Andrejovi nebolo ani zle, len stratil chuť a čuch. Ja sa cítim trochu chorý a Viliama bolí hlava, no testy sme mali my dvaja negatívne.

 

Ako budú prebiehať ďalšie dni karantény?

V karanténe musíme ostať spolu všetci traja. Napriek tomu, že ja a Viliam sme mali negatívne výsledky a Andrej mal pozitívny test na koronavírus, musíme ostať spolu, čo mi nedáva logiku.

 

Infikovaní boli aj z iných mužstiev

Už predtým agentúry hlásili šesť infikovaných účastníkov európskej olympijskej kvalifikácii v Londýne. Po troch členoch tureckej výpravy sa mali v Británii nakaziť aj traja Chorváti, po návrate odhalili ochorenie u dvoch pästiarov a jedného trénera. Kvalifikácia boxerov bola jednou z posledných medzinárodných akcií, ktoré sa začali napriek šíreniu koronavírusu. Skončila sa síce predčasne, ale až 16. marca, keď už vírus výrazne zasiahol viaceré kontinenty.

 

V londýnskej Copper Box Arene sa síce bojovalo len tri dni a na záver aj bez divákov, ale zišlo sa tam takmer 350 boxerov z viac ako 40 krajín. "Úplne ma šokovalo, že sme boli na poschodí s výpravou Talianska. Nebola žiadna zdravotná kontrola, to nás všetkých znervózňovalo. Nemali sme rúška ani rukavice, jedine boxerské, to bolo všetko. V malých priestoroch sa mohlo pohybovať asi 600 ľudí, zo strany organizátorov to bolo naozaj nezodpovedné," povedal Tomi po návrate z Londýna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies