Vedci svetu predstavili nový superkondóm, má dve špeciálne funkcie

NETKY.SK • 23 December 2015, 16:00 • 2 min
Vedci svetu predstavili nový superkondóm, má dve špeciálne funkcie

TEXAS - Vedci z texaskej A&M University Health Science Center predstavili britskej stanici BBC evolučný druh ochrany, ktorý má hneď dva špeciálne benefity. Nový superkondóm nielenže bezpečne zabraňuje prenosu HIV pri pohlavnom styku, ale navyše mužovi znásobí sexuálnu rozkoš.

slovakia

left justify in out

Podľa vedcov bude tento kondóm vytvorený z látky založenej na báze hydrogélu (hydrogél značí vodnú štruktúru, ktorá sa zvyčajne používa na liečbu rezných poranení). V prípade, že by kondóm praskol, spomínaný hydrogél vírus HIV uzavrie v sebe a zabije ho.

 

"Ľudia hovoria, že nechcú používať kondómy, pretože im tlmí sexuálne potešenie," vysvetlil jeden z výskumníkov Mahua Choudhery. Superkondóm je navyše vybavený antioxidantmi, ktoré zvyšujú sexuálnu rozkoš muža.

 

"Antioxidant v kondóme zvýši neurotransmitery, ktoré budú pracovať s nervovými zakončeniami a dodávať tak vyššiu sexuálnu rozkoš. V prípade, že sa vírus HIV dostane do výrobku, kondóm sa akoby zablokuje, zabráni replikácii vírusu, ako aj výstupu (z tela)," dodal Choudhery. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies