Vedci skúmali ženskú sexualitu: Vaginálny orgazmus neexistuje, bod G neexistuje!

NETKY.SK • 8 Október 2014, 14:46 • 2 min
Vedci skúmali ženskú sexualitu: Vaginálny orgazmus neexistuje, bod G neexistuje!

RÍM - Podľa talianskych vedcov Vincenza a Giulie Puppovcov vaginálny orgazmus v skutočnosti neexistuje. Vo svojej štúdii, ktorú zverejnili v časopise Clinical Anatomy, tvrdia, že ženy dokážu dosiahnuť orgazmus iba stimuláciou klitorisu a okolitých erektilných orgánov.

slovakia

left justify in out

Namiesto pojmov vaginálny a klitorálny orgazmus by sa preto podľa nich mal používať výraz ženský orgazmus, ktorý je ekvivalentom mužského orgazmu.

 

Historicky sa predpokladalo, že ženy dokážu dosiahnuť tri rozličné druhy orgazmov - vaginálny, klitorálny a orgazmus vyvolaný stimuláciu takzvaného bodu G, ktorého existenciu však zatiaľ nikto nedokázal. Autori najnovšej štúdie však tvrdia, že väčšina žien počas samotného pohlavného styku orgazmus nedosiahne a u tých, ktoré ho dosiahnu, je to vždy iba vďaka stimulácii klitorisu a okolitých erektilných orgánov. Takouto stimuláciou sa však dá vyvolať orgazmus u každej ženy. 

 

Nedávny výskum amerických vedcov však naznačil, že na schopnosť ženy dosiahnuť orgazmus môže mať vplyv veľkosť klitorisu. Ich štúdia totiž dokázala, že ženy s takýmto problémom majú klitoris menší a nachádzajúci sa ďalej od vagíny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies