Vážny: O plynovom prepojení medzi SR a Maďarskom sa dnes nerokovalo

NETKY.SK • 30 Október 2014, 15:32 • 2 min
Vážny: O plynovom prepojení medzi SR a Maďarskom sa dnes nerokovalo

BRATISLAVA - O otázkach plynového prepojenia Slovenska a Maďarska sa dnes na Úrade vlády SR s maďarským ministrom zahraničného obchodu a zahraničných vecí Péterom Szijjártóom nerokovalo. Uviedol to dnes po stretnutí s maďarským hosťom podpredseda vlády SR pre investície Ľubomír Vážny (Smer-SD.

slovakia

left justify in out

"Riešili sme najmä dopravnú infraštruktúru a rôzne formy podpory malého a stredného podnikania v prihraničných oblastiach. Energetické prepojenia sme neriešili, túto tému na expertnej úrovni rozvíjajú experti z obidvoch krajín," priblížil Vážny.
     

Vybudovanie maďarsko-slovenského plynového interkonektora podľa slov maďarského ministra veľmi prispeje k energetickej stabilite Európy. "To poukazuje na to, že základ stability v strednej Európe tvorí hospodárska spolupráca medzi Maďarskom a Slovenskou republikou," doplnil Szijjártó.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies