Väznicu v Nemecku evakuovali po náleze zabudnutej bomby z druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 1 Júl 2017, 17:59 • 2 min
Väznicu v Nemecku evakuovali po náleze zabudnutej bomby z druhej svetovej vojny

BERLÍN - Väznicu v juhonemeckom Regensburgu dnes evakuovali v dôsledku nálezu nevybuchnutej bomby z čias druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP, podľa ktorej bola bomba objavená počas stavebných prác v blízkosti väznice. Podľa odhadov pyrotechnikov ide o leteckú bombu s hmotnosťou asi 225 kilogramov. Bombu objavili v stredu len niekoľko metrov od väzenského zariadenia.

 

Na bližšie nešpecifikované miesta dnes dozorcovia previezli 109 väzňov nachádzajúcich sa v tomto zariadení, aby tak mohli pyrotechnici pristúpiť k zneškodňovaniu bomby. Okrem väzňov nariadili príslušné úrady evakuáciu aj približne 1500 obyvateľov žijúcich v ohrozenej zóny.

 

Agentúra AP dodala, že aj vyše 70 rokov po skončení druhej svetovej vojny sa v Nemecku nezriedka stáva, že robotníci počas výkopových stavebných prác narazia na zabudnuté bomby alebo inú muníciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies