V španielskej La Lige sa na letné prestupy minula rekordná čiastka peňazí

NETKY.SK • 3 September 2019, 10:30 • 2 min
V španielskej La Lige sa na letné prestupy minula rekordná čiastka peňazí

MADRID - Futbalové kluby v najvyššej lige počas leta rozhodne nešetrili. V porovnaní s minulým rokom minuli na prestupoch o pol miliardy eur viac.

slovakia

left justify in out

Medzi najdrahšie prestupy patrili podľa očakávania FC Barcelona a Real Madrid. Ani jeden z veľkoklubov sa však nepostaral o ten naj. Prvenstvo s najdrahším transferom vytvorilo počas leta v La Lige Atlético Madrid. Za Portugalčana Joa Felixa zaplatilo Benfice Lisabon 127 miliónov eur.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa jao felix (@jaofelix7),

 

Atlético tak vykrilo medzeru, ktorá vznikla po odchode Antoinea Griezmanna do Barcelony, druhý najdrahší transfer v španielsku za 120 miliónov eur. Tretí najdrahší prestup zanamenal Real Madrid. Z londýnskej Chelsea priviedol do hlavného mesta Španielska belgickú hviezdu Edena Hazarda za 100 miliónov eur. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😓💪🏼 #HalaMadrid

Príspevok, ktorý zdieľa Eden Hazard (@hazardeden_10),

 

"Biely balet" minul na posily 298 miliónov, okrem Hazarda prišli Luka Jovič z Frankfurtu, Ferland Mendy z Lyonu a Eder Militao z Porta. O 50 miliónov menej "pustila" Barcelona, keď ešte počas sezóny získala Frenkieho de Jonga z Ajaxu Amsterdam, v lete angažovala brankára Neta z Valencie. Atletico Madrid minulo na nových hráčov 245 miliónov eur. 

 

 

Po začiatku sezóny sa však zatiaľ zdá, že nákupy sa najlepšie podarilo zúžitkovať Atléticu. Barcelona sa bez Messiho v La Lige trápi a podáva nepresvedčivé výkony, Eden Hazard sa v Reale ešte ani nestihol poriadne udomácniť a už sa zranil, no Jao Félix je v Atléticu obrovská hviezda. Mnohými odborníkmi je už teraz pasovaný za nástupcu Cristiana Ronalda v portugalskej reprezentácii.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies