Väzenie za sexuálne násilie voči družke

NETKY.SK • 25 Jún 2015, 14:28 • 2 min
Väzenie za sexuálne násilie voči družke

BANSKÁ BYSTRICA – Trest sedem rokov odňatia slobody za zločin sexuálneho násilia voči družke a za porušovanie domovej slobody potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 42-ročného Jozefa Majoroša z obce Halič v okrese Lučenec.

slovakia

left justify in out

Opitý Majoroš v októbri minulého roku večer násilne vnikol do domu svojej bývalej 48-ročnej družky Zdenky v obci Halič. Rozbil sklo na dverách, vytrhol jej z ruky mobilný telefón, aby nemohla privolať políciu a vtlačil ju do spálne. Krikom ju „presviedčal“ aby sa vyzliekla, že ju chce znásilniť a zvalil sa na ňu. Družka sa na chvíľu ubránila, keď násilníka poslala umyť si ruky. Ten však po umytí rúk zobral z kuchyne nôž a vyhrážal sa družke zabitím, ak sa mu nepodvolí. Z obavy o život družka prestala odporovať. Pri útoku spôsobil družke zranenie ruky, vyžadujúce si týždenné liečenie.

 

Na okresnom súde v Lučenci sa Majoroš ku svojmu útoku na družku priznal a oľutoval ho. Senát mu za zločin sexuálneho násilia voči chránenej osobe a za prečin porušovania domovej slobody uložil trest odňatia slobody na sedem rokov. Zároveň mu stanovil povinnosť absolvovať protialkoholické liečenie ambulantnou formou. 


Majoroš sa voči verdiktu odvolal s tým, že trest je neprimerane prísny. Požadoval trest znížiť, pretože sa priznal a spolupracoval pri objasňovaní trestného činu. Odvolací senát krajského súdu Majorošovo odvolanie zamietol a prvostupňový verdikt potvrdil. Súd Majorošovi pripomenul, že navyše na družku útočil v skúšobnej lehote podmienečného odsúdenia za neplatenie výživného. 

 

Doteraz bol Majoroš štyrikrát súdne trestaný, z toho aj za sexuálne zneužitie družkinej dcéry, ktorá vtedy nemala ešte osemnásť rokov. 
Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné a sudca nariadil výkon trestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies