Vašečka: Odchod Lipšica ma mrzí, nahradí ho Marosz

NETKY.SK • 22 September 2016, 11:24 • 2 min
Vašečka: Odchod Lipšica ma mrzí, nahradí ho Marosz

BRATISLAVA - Predseda poslaneckého klubu OĽaNO-NOVA Richard Vašečka rešpektuje rozhodnutie Daniela Lipšica (OĽaNO-NOVA) vzdať sa poslaneckého mandátu. Osobne mu je to však veľmi ľúto. Verí v Lipšicovu nevinu. Potvrdil, že ako náhradník za Lipšica nastúpi podnikový manažér Ján Marosz.

slovakia

left justify in out

"Stretli sme sa so stovkami reakcií, nech sa nevzdáva," povedal Vašečka. Vidno tu podľa neho paradox. "Sú ľudia, ktorí by mali odstúpiť a držia sa v politike zubami nechtami, Daniel Lipšic to urobiť nemusel," uviedol. Verejnosť mala podľa neho možnosť na vlastné oči vidieť, ako sa mení a buduje politická kultúra. "Nie je to nezmyselnými novelizáciami, ale morálnymi gestami," dodal Vašečka.

 

Lipšic dnes oznámil, že k 30. septembru sa vzdá poslaneckého mandátu. "Nedokázal by som túto funkciu už vykonávať naplno," povedal. Jeho rozhodnutie súvisí s pondelňajšou (19. 9.) tragickou dopravnou nehodou, pri ktorej zrazil 72-ročného chodca na Vajnorskej ulici v Bratislave. Seniora previezla rýchla zdravotná pomoc do nemocnice v Ružinove, kde v nočných hodinách zraneniam podľahol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies