Varovanie: Okresu Nové Zámky a Komárno hrozia povodne

NETKY.SK • 31 Júl 2016, 13:26 • 2 min
Varovanie: Okresu Nové Zámky a Komárno hrozia povodne

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred možnou prívalovou povodňou v južnej časti okresu Nové Zámky a v okrese Komárno. V tejto súvislosti vydal hydrologickú výstrahu prvého, najnižšieho stupňa.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na prívalové zrážky predpokladá v tejto časti Slovenska pri búrkach prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch. Môžu byť pritom dosiahnuté a prekročené vodné stavy zodpovedajúce stupňom povodňovej aktivity.

 

Podľa meteorológov sa môžu vyskytnúť sprievodné povodňové javy aj mimo tokov, ako sú stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov.

 

SHMÚ aktualizoval búrkovú výstrahu prvého stupňa, ktorá platí už pre celé územie Slovenska. Búrky s krúpami sa môžu vyskytnúť už popoludní, a to v Banskobystrickom kraji a v niektorých okresoch Žilinského, Trenčianskeho, Nitrianskeho a Prešovského kraja.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies