Varga vynechá triatlonovú sériu v Štokholme, nepustili ho narazené rebrá

NETKY.SK • 21 August 2015, 12:07 • 2 min
Varga vynechá triatlonovú sériu v Štokholme, nepustili ho narazené rebrá

BRATISLAVA - Slovenský reprezentant Richard Varga nebude štartovať na nedeľňajších pretekoch prestížnej kategórie Svetovej triatlonovej série (WTS) v Štokholme.

slovakia

left justify in out

Dlhoročný najlepší slovenský triatlonista dal prednosť doliečeniu zranení po páde z bicykla na predolympijských pretekoch v Riu de Janeiro. V štartovnej listine podujatia vo švédskej metropole figuruje zo Slovenska Lukas Šiška. Ženská časť štokholmského triatlonu bude v sobotu bez slovenskej účasti.

"Rany z Ria má Richard zahojené, ale dlho ho trápili narazené rebrá a doudierané svaly a nemohol odviesť maximálny výkon v tréningu. Nemalo zmysel to naťahovať, nechcel ísť na preteky nepripravený úplne na sto percent," informoval manažér Richarda Vargu, jeho brat Michal.

 

Doplnil, že najbližšie veľké preteky v podaní Richarda Vargu by mali prísť 5.- 6. septembra v kanadskom Edmontone, bude to predposledné kolo tohto ročníka Svetovej triatlonovej série. R. Vargovi v celkovom priebežnom poradí WTS patrí 15. pozícia.

V kvalifikačnom rebríčku o účasť na OH 2016 figuruje 26-ročný Bratislavčan pripravujúci sa v anglickom Leedsi na 21. priečke. Druhá olympijská účasť by mu vzhľadom na platné kvalifikačné kritériá nemala uniknúť. Definitívu účasti v Riu de Janeiro bude mať 55 najlepších triatlonistov podľa rebríčka k 15. máju 2016. Pred troma rokmi na OH v Londýne Varga obsadil 22. miesto.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies