Van Gaal po remíze ManU v Moskve: Nebolo nám dopriate víťazstvo

NETKY.SK • 22 Október 2015, 10:04 • 2 min
Van Gaal po remíze ManU v Moskve: Nebolo nám dopriate víťazstvo

MOSKVA - Ústrednou postavou stredajšieho zápasu B-skupiny futbalovej Ligy majstrov CSKA Moskva - Manchester United (1:1) bol útočník anglického tímu Anthony Martial.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný francúzsky objav najskôr v prvom polčase zbytočne zahral vo vlastnej šestnástke rukou a domáci sa po dorážke Seydoua Doumbiu ujali vedenia, po zmene strán však ukázal svoje schopnosti v súperovej šestnástke a gólovou hlavičkou zariadil konečnú remízu. CSKA a Manchester United majú po polovici skupinových bojov na konte štyri body. V druhom zápase zdolal Wolfsburg doma PSV Eindhoven 2:0 a dostal sa na čelo B-skupiny.

 

Martial v 14. minúte zahral vo vlastnej šestnástke rukou a hlavný rozhodca Velasco nariadil penaltu. Voči Romanovi Jeremenkovi sa vyznamenal brankár David De Gea, ktorý vyrazil strelu do žrde, no tá sa následne od jeho nôh odrazila k Seydouovi Doumbiovi a hráči CSKA sa tešili z vedenia. Do konca úvodného dejstva mohli zodvihnúť ruky nad hlavu ešte niekoľkokrát, no zle hrajúcich "červených diablov" podržal spoľahlivo chytajúci De Gea. Do druhého dejstva vstúpil anglický gigant ako vymenený. Jeho hráči sa viac tlačili do pokutového územia a vytvorili si šance na vyrovnanie, proti bol len Igor Akinfejev v domácej bráne. V 65. minúte však ani on nestačil na peknú akciu United, ktorú rozbehol efektnou kolmicou Ander Herrera na Antonia Valenciu. Na jeho center si v obkolesení štyroch hráčov nabehol Martial a peknou hlavičkou za pomoci ľavej žrde vyrovnal a stanovil výsledok.

 

"Anthony je tiež len človek a jeho ruka v šestnástke bola hlúpou reakciou. Je to škoda, ale aj takéto veci prináša futbalový život. V prestávke som sa obával, aby ho táto chyba príliš neprenasledovala, ale nič také sa nestalo. V druhom polčase hral výborne a strelil vyrovnávajúci gól. Jeho výkon hodnotím pozitívne," vyzdvihol Martialov prínos tréner United Louis van Gaal. "Domácim sme darovali penaltu, ale páčilo sa mi, ako moje mužstvo zareagovalo na nepriaznivý vývoj. Po vyrovnaní sme ukázali veľkú túžbu po troch bodoch, nebolo nám však dopriate tešiť sa z nich," dodal holandský kouč.

 

Jeho náprotivok Leonid Sluckij bol spokojný s výkonom mužstva v prvom polčase. "V tom druhom už sme za Manchestrom výrazne zaostávali. Nemám v mužstve brejkových hráčov, ktorí by vyčkávali na svoju šancu udrieť. Súper nás pritlačil a nakoniec môžeme byť radi aj za bod. Situácia v skupine je zamotaná. Vieme, že nás v ďalšom kole čaká bitka na Old Trafforde, ale dnes sme ukázali, že dokážeme hrať s Manchestrom vyrovnanú partiu," citovala uefa.com slová Sluckého.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies