Švajčiarsko nariadilo okamžité zmrazenie Kaddáfího účtov

NETKY.SK • 25 Február 2011, 08:16 • 2 min
Švajčiarsko nariadilo okamžité zmrazenie Kaddáfího účtov

Švajčiarsko nariadilo okamžité zmrazenie Kaddáfího účtov

slovakia

left justify in out

img

Švajčiarska vláda nariadila okamžité zmrazenie akéhokoľvek majetku patriaceho líbyjskému vodcovi Muammarovi Kaddáfímu a jeho najbližším spolupracovníkom.
      Kabinet dnes oznámil, že nariadil zmrazenie "vzhľadom na vývoj situácie" v Líbyi, kde bezpečnostné sily uskutočňujú násilné zásahy voči protivládnym demonštrantom.
      Švajčiarska vláda vo vyhlásení ďalej uviedla, že chce zabrániť sprenevere akéhokoľvek majetku líbyjského štátu, nachádzajúceho sa vo Švajčiarsku.
      "Vláda ostro odsudzuje použitie násilia líbyjským vodcom proti ľudu," napísalo švajčiarske ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení.
      Švajčiarsko nedávno zmrazilo aj majetok a účty v bankách, ktoré patria tuniskému exprezidentovi Zínovi al-Ábidínovi bin Alímu a egyptskému exprezidentovi Husnímu Mubarakovi - ale až po tom, ako oboch lídrov zvrhli ľudové postavania.
      Kaddáfí sa stále drží v Líbyi pri moci, čelí však silnejúcemu medzinárodnému nátlaku, aby zastavil pokusy o potlačenie protivládnych protestov. Tie sa už rozšírili do veľkých častí krajiny.
      Nie je jasné, či Kaddáfí, jeho rodina alebo vysokopostavení líbyjskí predstavitelia majú ešte nejaké majetky a účty vo Švajčiarsku. Líbya stiahla väčšinu svojich peňazí zo švajčiarskych bánk pred dvoma rokmi, keď sa obe krajiny dostali do sporu ohľadne zatknutia Kaddáfího syna Hannibala v ženevskom hoteli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies