Väčšina slovenských mužov sa považuje za manuálne zručných

NETKY.SK • 4 December 2015, 16:06 • 2 min
Väčšina slovenských mužov sa považuje za manuálne zručných

BRATISLAVA - Až 65 percent slovenských mužov sa považuje za manuálne zručných.

slovakia

left justify in out

To isté si o svojich partneroch myslí 75 percent žien, pričom 60 percent dokonca považuje svojich mužov za domácich majstrov. Vyplýva to z prieskumu, ktorý realizovala spoločnosť PPM Factum Research na vzorke 800 respondentov vo veku od 18 do 65 rokov.


Muži si spájajú domáce majstrovanie väčšinou s budovaním, napríklad na záhrade alebo s výrobou či skladaním nábytku. Väčšina respondentov, až 90 percent, sa zhoduje, že za domáceho majstra sa považuje ten, kto dokáže postaviť záhradný domček, pergolu či búdu pre psa. Rovnako je podľa nich domáci majster ten, kto dokáže vyrobiť stoličku, stolík alebo poličku. Takmer dve tretiny mužov si myslia, že aj vymaľovanie izby sa dá označiť za "kutilstvo" a 20 percent z nich považuje za domáce majstrovanie aj upevnenie vianočného stromčeka do stojanu. Podľa tretiny respondentov je "kutilstvom" aj pozeranie televíznych programov o tejto téme alebo čítanie o nej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies