Väčšina primátorov SPD podporuje dohodu s Merkelovou

NETKY.SK • 18 Február 2018, 23:15 • 2 min
Väčšina primátorov SPD podporuje dohodu s Merkelovou

BERLÍN - Väčšina primátorov najväčších nemeckých miest, v ktorých vládnu sociálni demokrati, podporuje vytvorenie koaličnej vlády s konzervatívcami kancelárky Angely Merkelovej.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov prieskumu, ktorý v nedeľu zverejnili noviny Bild am Sonntag. Spomedzi 35 primátorov oslovených týmto nedeľníkom 26 uviedlo, že podporuje dosiahnutú koaličnú dohodu medzi sociálnymi demokratmi a Merkelovej kresťanskými demokratmi. Zvyšných deväť odmietlo k tejto otázke vyjadriť svoj názor alebo sa s nimi nebolo možné skontaktovať.

 

Približne 464.000 členov Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) bude od 20. februára do 2. marca pri hlasovaní poštou rozhodovať o schválení návrhu koaličnej dohody, ktorú stranícki lídri dosiahli minulý týždeň. Výsledok hlasovania oznámia 4. marca. Ak členská základňa SPD dohodu odmietne, budú Nemecko s najväčšou pravdepodobnosťou čakať predčasné voľby.

 

Mnohí v SPD majú pochybnosti ohľadom pokračovania vo vláde s Merkelovou a domnievajú sa, že strana by sa mala obrodiť v opozícii po tom, ako vo voľbách z vlaňajšieho septembra zaznamenala svoje najhoršie povojnové výsledky. Proti pokračovaniu veľkej koalície sú mnohí mladší členovia strany, ktorí požadujú odchod sociálnych demokratov do opozície.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies