Väčšina daňovníkov platí dane na poslednú chvíľu

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 10:03 • 2 min
Väčšina daňovníkov platí dane na poslednú chvíľu

BRATISLAVA - Na podanie daňového priznania a zaplatenie vyrubenej dane v riadnom termíne zostáva týždeň. Štatistiky ČSOB o platbách potvrdzujú, že daňovníci si nechávajú túto povinnosť najčastejšie práve na posledný možný deň. Pri platbe je pritom rozhodujúci termín, kedy sú peniaze z účtu daňovníka odpísané.

slovakia

left justify in out

Bez ohľadu na to, či ide o zamestnancov, živnostníkov alebo firmy, väčšina z nich platí dane v posledný možný termín. Z údajov banky ďalej vyplýva, že až 60 % fyzických osôb zaplatilo vlani vyrubenú daň z podnikania alebo prenájmu počas posledných troch marcových dní. Na úplne posledný deň, 31. marec, si túto povinnosť nechal každý piaty daňovník.

 

Podobný trend eviduje banka aj pri platiteľoch dane z príjmu právnických osôb. Pritom až 28 % týchto subjektov zaplatilo daň v posledný deň.

 

Ako uviedla Anna Jamborová, hovorkyňa ČSOB, ide o trend, ktorý sa rokmi nemení a podobný vývoj možno očakávať aj v tomto roku. Aby boli dane zaplatené včas, rozhoduje dátum, kedy sú peniaze z účtu odpísané a daňovníci by si preto mali ustrážiť termín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies