Václavovi Klausovi sa vyhrážajú smrťou!

NETKY.SK • 13 Marec 2013, 10:44 • 2 min
Václavovi Klausovi sa vyhrážajú smrťou!

PRAHA - Po odosielateľovi výhražného anonymného listu bývalému prezidentovi ČR Václavovi Klausovi, ktorý v pondelok doručili na Pražský hrad, už pátrajú bezpečnostné zložky. Informáciu priniesol dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová pre server potvrdila, že predmetné oznámenie dostali štandardnou cestou od ochrannej služby a postupujú podobne ako inokedy v takýchto prípadoch s cieľom identifikovať osoby, ktoré s tým majú čosi do činenia. Na spresnenie obsahu výhražnej písomnosti je však podľa slov hovorkyne priskoro.

Internetový server Týden.cz priniesol informáciu, podľa ktorej sa anonym vyhráža exprezidentovi zastrelením. Václav Klaus, ktorému sa vo štvrtok 7. marca skončilo druhé volebné obdobie vo funkcii hlavy štátu, je v súčasnosti na súkromnej ceste v USA, kde vystúpi s prednáškami vo viacerých inštitúciách. Ako bývalý prezident je chránenou osobou, obsah listu by tak nemal mať zásadný vplyv na prácu jeho ochranky. "Postupy sú úplne štandardné," uviedla v tejto súvislosti hovorkyňa policajného prezídia Štěpánka Zatloukalová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies