Prezidentka Čaputová patrí medzi najvplyvnejšie ženy sveta!

NETKY.SK • 8 December 2021, 10:33 • 2 min
Prezidentka Čaputová patrí medzi najvplyvnejšie ženy sveta!

V americkom magazíne Forbes sa dostala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová medzi 100 najvplyvnejších žien sveta. V rebríčku, na čele ktorého sú americká spisovateľka a filantropka MacKenzie Scottová, viceprezidentka USA Kamala Harrisová a šéfka Európskej centrálnej banky Christine Lagardeová, sa Čaputová umiestnila na 86. mieste.

slovakia

left justify in out

img

 

Forbes zverejnil rebríček najvplyvnejších žien sveta za rok 2021, do ktorého sa dostala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Ku každej z vybraných žien, medzi ktorými je 40 topmanažérok, 19 svetových političiek a jedna expertka na imunológiu, autori pripojili fotografiu a krátky profil. Forbes si všíma, že protikorupčná právnička a aktivistka Zuzana Čaputová je na Slovensku vôbec prvou ženou v prezidentskej funkcii a zároveň doposiaľ najmladším politikom na tomto poste. Pripomína, že vo svojom inauguračnom príhovore prisľúbila zlepšenie fungovania justičného systému a boj proti beztrestnosti a korupcii.

 

"Svojím vplyvom pomohla v roku 2018 rozpútať protesty, ktoré po vražde novinára, venujúceho sa politickej korupcii, donútili k odstúpeniu vtedajšieho premiéra Roberta Fica," zverejnil Forbes.

 

img

 

Zuzana Čaputová je označovaná aj ako: "osamelým politickým hlasom v záplave demagógie", podľa profilu na stránke Forbes v rebríčku najvplyvnejších žien sveta za rok 2021.

 

Forbes zverejňuje rebríček najvplyvnejších žien sveta už od roku 2004. Sem patria ženské osobnosti z oblasti politiky, biznisu či filantropie. Tie sú v ňou radené podľa majetku, ohlasu v médiách a miery svojho vplyvu. Pravidelne sa v rebríčku najvplyvnejších žien sveta umiestňujú známe političky, topmanažérky či miliardárky. Na prvom mieste v predchádzajúcich dvoch desaťročiach opakovane figurovala dosluhujúca nemecká kancelárka Angela Merkelová.

 

Možno vás zaujme: Prezidentka sa stretne s iniciatívou, ktorá kritizuje stavebný boom v Tatrách



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona