V zenickom šlágri remíza účastníkov MS 2014

NETKY.SK • 14 Október 2014, 12:38 • 2 min
V zenickom šlágri remíza účastníkov MS 2014

ZENICA - V šlágri pondelkového programu kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska medzi Bosnou a Hercegovinou a Belgickom sa zrodila remíza 1:1.

slovakia

left justify in out

V zenickom súboji účastníkov letného svetového šampionátu z Brazílie otvoril skóre domáci kanonier Edin Džeko, o vyrovnanie sa postaral v druhom polčase stredopoliar AS Rím Radja Nainggolan. S nerozhodným rezultátom prejavili spokojnosť zástupcovia oboch táborov.

 

"Bol to extrémne náročný zápas. Škoda, že sme neudržali vedenie. Napriek tomu som spokojný s výkonom mojich zverencov proti kvalitnému tímu Belgičanov," povedal podľa oficiálnej internetovej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner Bosniakov Safet Sušič. Balkánci v doterajších troch dueloch ani raz nezvíťazili, na konte majú dva body za remízy s Belgičanmi a vo Walese (0:0) a v tabuľke B-skupiny sú až na piatom mieste. "Vzhľadom na to, že v sme mali v nohách piatkový ťažký duel vo Walese a následný presun, som naozaj šťastný, že s Belgickom sme dosiahli bod. V ďalšej časti kvalifikácie nás čaká veľký boj o postup, keďže sa chceme dostať na ME 2016. Som si istý, že môžeme byť medzi prvými dvoma mužstvami," doplnil Sušič. Na kontinentálny šampionát sa kvalifikujú po dva tímy z každej skupiny a najlepšie tretie mužstvo po odrátaní výsledkov so šiestym národným výberom danej skupiny. 

 

"V kvalitnom stretnutí sme dosiahli dobrý výsledok. V Zenici sa vždy hrá ťažko, to mi môžete veriť, už som tu hral dvakrát v minulosti. My sme si vzhľadom na podmienky a vyspelosť súpera vypracovali dostatok šancí a získali sme cenný bod, musíme byť spokojní," zhodnotil kapitán "červených diablov" Vincent Kompany. Belgičania sú v "béčku" na treťom mieste so štvorbodovým ziskom, odohrali však o zápas menej ako vedúci Walesania a druhí Izraelčania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies