V viedenskej zoo sa už po druhý raz v tomto roku tešia z gepardích mláďat

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 09:27 • 2 min
V viedenskej zoo sa už po druhý raz v tomto roku tešia z gepardích mláďat

VIEDEŇ - Z prírastku v podobe troch gepardích mláďat sa od minulého týždňa tešia v zoologickej záhrade vo Viedni-Schönbrunne.

slovakia

left justify in out

Ide už o druhé rozšírenie počtu gepardov v tejto zoo v roku 2014 - prvé tri gepardie mláďatá tu uzreli svetlo sveta ešte 4. apríla. Viedenská zoo pri tom na prírastok gepardov čakala 13 rokov, pripomenul rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF v stredajšej informácií s odvolaním sa na riaditeľku zoo Dagmar Schratterovú. Traja novorodenci vážia po asi 500 gramoch a ich oči sú ešte zavreté. Štvrté mláďa sa narodilo mŕtve.

 

Mláďatá, ktorých pohlavie nie je doposiaľ známe, verejnosť zatiaľ nemôže vidieť, pretože ich "kráľovstvo" je dočasne uzavreté s cieľom poskytnúť matke, samici Faride, potrebný pokoj.

 

V apríli narodené gepardie mláďatá sa však už stihli zaradiť medzi najväčších obľúbencov návštevníkov. Obaja samčekovia, Zulu a Zambezi, ako aj samička Mali sa tešia značnej pozornosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies