V úvodnom kole Fortuna ligy sa favoriti na titul predstavili víťazne

NETKY.SK • 10 August 2020, 17:06 • 2 min
V úvodnom kole Fortuna ligy sa favoriti na titul predstavili víťazne

V úvodnom kole Fortuna ligy sa predstavil minuloročný víťaz Slovan Bratislava vo výbornom svetle, s Nitrou si poradil rozdielom triedy. DAC vstrelil ešte o gól viac a nabalil tenisového "kanára" hráčom Serede.

slovakia

left justify in out

Hráčom FC Nitra nepomohla ani výhoda domácej pôdy

Slovan bol od úvodu lepší. Mal loptu častejšie na kopačkách, dobre kombinoval a mal aj prvú gólovú šancu. Najskôr útočník Medved opečiatkoval žrď, ale potom sa už tešil z gólu po kurióznej situácii. Po veľkých zmätkoch v domácej obrane, keď Čavričov center z pravej strany tečoval Magda i Podhorin a loptu po teči kapitána Nitry musel reflexívne nohou vyraziť brankár Šípoš, sa lopta odrazila priamo k Medvedovi a ten nezaváhal 0:1. Hostia boli aj po góle nebezpečnejší, no v 29. minúte Chobot takmer využil zaváhanie Šullu. Ďalšia skrumáž pred Šullom sa odohrala v 37. minúte, no Slovan sa oslobodil a z následného protiútoku poslal po úniku Mohu hostí do dvojgólového vedenia Rabiu. To však ešte v prvom polčase nebolo všetko. Najskôr opäť Rabiu s prispením domáceho Magdu strelil tretí gól a vzápätí upravil rezultát prvej časti hry Strelec. Ján Kozák, tréner Slovana: "Tešíme sa, prišli sme si pre víťazstvo. Rozhodlo sa už po prvom polčase, sme spokojní. Boli sme lepší, chlapci išli za gólmi, mali sme dobré riešenia. V druhom polčase to však už nebolo ono, aj preto sme nepridali ďalšie góly."

 

 

Dunajská Streda deklasovala hráčov Serede

"Žlto-modrí" dostali šesť gólov v generálke s francúzskym Nice (0:6), tentoraz však strieľali góly iba oni. "Všeobecne potešil výkon celého mužstva. Dôležité bolo, že po prehre s Nice sa podarilo vrátiť z hernej stránky mužstvo späť. Potešilo ma, ako sme vstúpili do zápasu. Od prvej minúty každý išiel na sto percent za spoločným cieľom. Ukázalo sa, že máme kvalitu aj na lavičke. Máme viac možností zasiahnuť do zápasu alebo zmeniť taktiku," zhodnotil výkon mužstva tréner Bernd Storck.

 

Spokojnosť neskrýval ani kapitán DAC Zsolt Kalmár, ktorý sa presadil aj strelecky. "Gratulujem mužstvu. V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, hneď na začiatku sme rozhodli zápas. Čo sme si naplánovali, to sme aj splnili. V ďalších dvoch dňoch bude dôležitá regenerácia, lebo máme veľmi nahustený program v rytme streda-sobota. Verím, že aj v ďalších zápasoch podáme rovnaký výkon a získame ďalšie body," vyjadril sa maďarský reprezentant, ktorého potešilo dobré využívanie gólových šancí.

 

"Proti Seredi sa nehrá ľahko, lebo hrajú dobre v obrane. Vedeli sme, že prvý gól bude dôležitý, po ňom to bude ľahšie. Využili sme svoju kreativitu, mali sme veľa šancí, mohli sme vyhrať aj väčším rozdielom, ale 6:0 je pekný výsledok," dodal.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa DAC 1904 Official ⚽️ (@fcdac1904),

 

Spartak Trnava zvíťazil v Michalovciach

Lepší úvod si Trnavčania ani nemohli želať, keď po pár sekundách vbehol stredom obrany do šance Cabral, Dehtiar ešte loptu nadvihol, ale Yao ju zblízka hlavou doklepol do siete a Spartak viedol rekordne rýchlo. V samom závere sa opäť tešil Spartak, keď Cabral pekne odcentroval, Vlasko prehlavičkoval Solera a zvýšil na 2:0. V posledných minútach doprial Šarmír prvý ligový štart aj Olejníkovi, ktorý bol spolu s Tummom debutantom v našej najvyššej súťaži.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies