Fanúšici ktorých futbalových zväzov sú najvulgárnejší?

NETKY.SK • 13 December 2019, 13:21 • 2 min
Fanúšici ktorých futbalových zväzov sú najvulgárnejší?

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu potrestala fortunaligový FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble z dôvodu hrubého nešportového správania fanúšikov. Pokutu dostal aj ŠK Slovan Bratislava.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia klubu FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa počas zápasu mali správať nešportovo a vulgárne. Slovenský futbalový zväz preto pokutoval pre rasistické prejavy počas nedávneho fortunaligového stretnutia proti FK Senica. Klub bude musieť zaplatiť 500 eur.

 

 

Vyjadrenie klubu FC ViOn

"Po dôkladnom preverení v rámci všetkých dostupných kanálov vyjadruje náš klub znepokojenie nad zneužívaním tém týkajúcich sa prejavov rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a intolerancie," píše v oficiálnom vyjadrení PR a event manažér klubu Peter Žember. 

 

"Nikto, podotýkame nikto, ani len nenaznačil, že nejaký nešportový pokrik na adresu hráčov Senice, ako uviedol ich tréner Ščasný, zaregistroval alebo počul. Preto jeho slová nepovažujeme za relevantné ani ďalej komentovať či zaoberať sa jeho vyjadreniami," dodal.

 

Napriek tomu sa klub za správanie fanúšikov ospravedlnil, no s tvrdením, že na ospravedlnenie nebol žiadny dôvod.

 

 

Pokutu dostal aj ŠK Slovan Bratislava

Za nespratníkov bude platiť aj ŠK Slovan Bratislava, presnejšie 1500 eur. Podporovatelia "belasých" sa na zápase v Žiline prezentovali vulgárnymi pokrikmi, použitím pyrotechniky, vytrhávaním a hádzaním sedačiek, pálením predmetov v sektore hostí, poškodením sociálnych zariadení na štadióne a hádzaním predmetov zo sociálneho zariadenia. Disciplinárka zároveň uložila v súvislosti s priaznivcami Slovana ochranné opatrenie spočívajúce v zákaze objednať vstupenky do sektoru hostí na jedno súťažné stretnutie s podmienečným odkladom do 30. júna 2020.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 gólov a 2 asistencie, bilancia @andraz.sporar v @europaleague.

Príspevok, ktorý zdieľa ŠK Slovan Bratislava (@skslovanbratislava),

 

SFZ upozorňuje aj iné kluby
MFK Zemplín Michalovce a MŠK Žilina dostali za použitie pyrotechniky na ich štadiónoch iba upozornenie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies