V ústave Čistý deň prebieha policajná akcia

NETKY.SK • 19 September 2016, 14:02 • 2 min
V ústave Čistý deň prebieha policajná akcia

GALANTA - V resocializačnom ústave Čistý deň v Galante momentálne prebieha policajná akcia.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová, policajti vykonávajú so súhlasom prokurátora prehliadku nebytových priestorov. „Prebieha vyšetrovanie pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania a týrania blízkej a zverenej osoby,“ doplnila Kredatusová.

 

img

 

Gašpar: Predpokladám, že v Čistom dni polícia zaisťuje listinné dokumenty

Pri dnešnej policajnej akcii v resocializačnom ústave Čistý deň v Galante polícia pravdepodobne zaisťuje listinné dokumenty potrebné pre posúdenie chodu zariadenia. Informoval o tom prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

 

„Ide teda presne o prehliadku nebytových priestorov, pri ktorej sa, predpokladám, zaisťujú všetky listinné dokumenty potrebné pre posúdenie chodu zariadenia,“ povedal Gašpar.

 

Doplnil, že v prípade nie je nikto obvinený, ale na objektívne posúdenie všetkých dôkazov a tvrdení, ktoré sa objavili, je podľa neho nevyhnutný istý čas.

 

„Policajný pridelenec v Chorvátsku navštívil zariadenie, hovoril s množstvom klientov, preskúmal pomery a neskonštatoval žiadnu protiprávnu a už vôbec nie trestnú činnosť,“ dodal Gašpar.

 

Kauza prepukla pred dvomi týždňami, keď poslankyňa Národnej rady SR za SaS Nátália Blahová upozornila na svojom blogu na otrasné podmienky v galanskom resocilizačnom zariadení. Opísala odporné praktiky, ktoré sa mali diať v centre, a ktoré postihli len 14-ročnú Natáliu. Po obrovskej medializácii prípadu sa ozvali politici, sociálka, polícia a široká verejnosť. Ľady sa pohli a kompetentní vykonávajú v zariadení kontroly a preverujú všetky informácie. V centre malo dochádzať k sexuálnemu zneužívania, prísnym fyzickým trestom a psychickému nátlaku.

 

Kauza vypukla v čase, keď boli deti z cetra na výlete v Chorvátsku. Zo zahraničia sa vrátili včera okolo jedenástej večer. Ján Richter, minister práce, sa rozhoduje, či centru odoberie akreditáciu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies