V usporiadaní vlastníckych vzťahov Slovenských elektrární poradí štátu SPP a KPMG

NETKY.SK • 24 September 2015, 16:21 • 2 min
V usporiadaní vlastníckych vzťahov Slovenských elektrární poradí štátu SPP a KPMG

BRATISLAVA - Slovenský plynárenský podnik (SPP) v spolupráci s poradenskou spoločnosťou KPMG poradí Slovenskej republike s tým, ako usporiadať vlastnícke pomery v Slovenských elektrárňach (SE). O zmluve podpísanej tento týždeň informoval hovorca SPP Michal Holeš.

slovakia

left justify in out

"Ministerstvo hospodárstva (MH) SR poverilo SPP vykonaním potrebných analýz na posúdenie možnosti navýšenia majetkovej účasti SR v Slovenských elektrárňach, pretože je nevyhnutné všetky skutočnosti posúdiť komplexne, odborne a z viacerých pohľadov. SPP pripraví tieto analýzy prostredníctvom svojich interných kapacít a expertov a v spolupráci s odbornými poradcami zo spoločnosti KPMG," priblížil Holeš.

 

SPP má podľa neho ako jedna z najvýznamnejších energetických spoločností na Slovensku dlhodobé skúsenosti s prípravou podobných projektov. "Odmena za poradenské služby spoločnosti KPMG bude závisieť od náročnosti a rozsahu prác," doplnil hovorca podniku. Rezort hospodárstva dostal do súťaže na výber poradcu len jednu ponuku. Uviedol to 20. augusta minister hospodárstva Vazil Hudák. Meno spoločnosti či konzorcia však vtedy nekonkretizoval.

 

"Po zvážení dôležitosti štátu v energetike a pri zohľadnení myšlienky vytvorenia energetického štátneho holdingu, v ktorom by bola kľúčovou spoločnosť Slovenský plynárenský priemysel, sme sa preto dohodli s generálnym riaditeľom SPP, že ďalší výberový proces poradcu pôjde cez SPP," doplnil minister.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies