Putin dal nové pokyny pre Federálnu bezpečnostnú službu

NETKY.SK • 24 Február 2021, 14:38 • 2 min
Putin dal nové pokyny pre Federálnu bezpečnostnú službu

MOSKVA - Zahraničné špeciálne služby môžu teroristov využívať na svoje vlastné účely, osobitná pozornosť by sa mala venovať identifikácii týchto kontaktov. Oznámil to v stredu ruský prezident Vladimír Putin na zasadnutí rady FSB.

slovakia

left justify in out

Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin požiadal FSB aby zverejňovala kontakty teroristov so zahraničnými spravodajskými službami.

 

„Žiadam vás, aby ste venovali osobitnú pozornosť otvoreniu kontaktov medzi teroristickými skupinami a zahraničnými špeciálnymi službami“,- uviedol Putin a poznamenal, že „všetko ide do akcie, využívajú sa aj teroristi“.

 

Zdôraznil, že teroristická sieť v Ruskej federácii sa snaží obnoviť svoju činnosť. „Preto je dôležité nielen identifikovať a eliminovať teroristické bunky, vrátane takzvaných spiacich, hlboko konšpiračných, ale aj všeobecne analyzovať a predpovedať situáciu“,- povedal prezident.

 

img

 

Putin uviedol, že v roku 2020 sa krajine podarilo potlačiť činnosť 72 zamestnancov a viac ako 400 agentov spravodajských služieb iných štátov. „Bola potlačená činnosť 72 zamestnancov a 423 agentov zahraničných špeciálnych služieb“,- poznamenal ruský vodca.

 

Podľa slov prezidenta, v Rusku bolo v roku 2020 zabránené 72 teroristickým trestným činom. Putin označil terorizmus za najnaliehavejšiu a najnebezpečnejšiu hrozbu, ktorej boj si vyžaduje neustálu vyrovnanosť a overené, proaktívne operačné kroky. „V roku 2020 sa predišlo 72 teroristickým trestným činom, čo je o štvrtinu viac ako pred rokom: v roku 2019 ich bolo 57“,- povedal hlava štátu.

 

img

 

To podľa neho svedčí o tom, že „v drvivej väčšine prípadov bolo možné odhaliť kriminálne plány už vo fáze ich prípravy, čim sa zachránili životy a zdravie ľudí“. Prezident nasmeroval FSB na prácu podobnej kvality aj v budúcnosti.

 

Putin označil zničenie poslednej organizovanej banditskej skupiny, ktorá spáchala zločiny v Čečensku a Ingušsku, v decembri 2020 za mimoriadne významný výsledok. Spomenul tiež prácu na vzdialených prístupoch vrátane zásahu proti teroristom v Sýrii. Hlava štátu vyjadril poďakovanie všetkým, ktorí sa zúčastňovali a zúčastňujú na týchto operáciách.

     

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies