V uplynulom týždni došlo na tratiach k šiestim smrteľným úrazom

NETKY.SK • 3 November 2014, 12:46 • 2 min
V uplynulom týždni došlo na tratiach k šiestim smrteľným úrazom

BRATISLAVA - Uplynulý 44. týždeň na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) bol mimoriadne tragický, stalo sa až šesť smrteľných prípadov zrážky vlaku s civilnou osobou.

slovakia

left justify in out

Napríklad, na trati Kostoľany nad Hornádom – Košice zrazil IC vlak 37-ročného muža, ktorý vstúpil do koľajiska pred práve prichádzajúci vlak, teda išlo zrejme o samovraždu. Podobný prípad sa stal na trati Palárikovo – Tvrdošovce, kde EC vlak zrazil a usmrtil ženu, ktorá tiež náhle vstúpila do koľajiska.
     

Na trati Košice – Barca bol ohlásený pokus o samovraždu, preto bola rýchlosť vlakov obmedzená na 30 km/h. Policajnou hliadkou bola osoba následne zadržaná. Nepozorne sa správala vodička na trati Nitra – Lužianky, ktorá na železničnom priecestí zlomila časť rahna. Služobný vlak na trati Krompachy – Margecany narazil do opusteného auta, ktoré sa nachádzalo v priechodnom priereze koľaje. Doprava bola prerušená a niektoré vlaky sa nahradili autobusovou dopravou. V priebehu uplynulého týždňa došlo aj 23 prípadom zrážky vlaku so zverou. 
     

"Aj na základe uvedených tragických prípadov upozorňujú železnice na ľahostajnosť osôb pohybujúcich sa v okolí železničných tratí a priecestí a aj na nepozornosť vodičov. ŽSR preto vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate a k dodržiavaniu zákona o premávke na pozemných komunikáciách," doplnila informácie Ivana Popluhárová zo ŽSR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies