V Trnave veľké zmeny v kádri i realizačnom tíme

NETKY.SK • 8 Január 2016, 10:59 • 2 min
V Trnave veľké zmeny v kádri i realizačnom tíme

TRNAVA - So značne obmeneným kádrom i zmenami v realizačnom tíme začal FC Spartak Trnava vo štvrtok popoludní zimnú futbalovú prípravu na jarnú časť sezóny 2015/2016.

slovakia

left justify in out

V mužstve, ktoré figuruje po devätnástich odohraných kolách na 6. mieste v tabuľke Fortuna ligy, chýba z jesennej časti až osem hráčov: Bojan Kneževič, Ľuboš Hanzel, Patrik Čarnota, Marek Janečka, Jakub Vojtuš, Haris Harba, Niaré Benogo a José Casado. Navyše stopér Milan Bortel bol preradený do B-tímu a hľadá si nového zamestnávateľa. "Myslím si, že to je normálne. V každom klube sa káder trochu obmieňa. Niektorí hráči sú tu na skúške. Už prvý týždeň ukáže, kto zostane a kto naopak odíde," citovala oficiálna internetová stránka trnavského klubu slová trénera Ivana Hucka, ktorý po decembrovom podpise nového kontraktu na šesť mesiacov s ročnou opciou zostáva šéfom realizačného tímu Spartaka.

 

V kolónke príchodov zaregistrovali v Trnave trojicu futbalistov, do mužstva pribudli obranca Andrej Kadlec zo Žiliny a dvaja stredopoliari - Babatounde Bello z Frýdku-Místku a bývalý reprezentant Róbert Jež z poľského klubu Górnik Zabrze. "Myslím si, že na Slovensku je len v Trnave pravá futbalová atmosféra. Aj City Arena je pekná, na nový štadión ľudia pravidelne chodia. V mojom prípade však zavážilo najmä to, že budem môcť byť oveľa častejšie s rodinou. Dlho som teda nad ponukou zo Spartaka neváhal," povedal 34-ročný nitriansky rodák Jež, ktorý podpísal zmluvu na 1,5 roka.

 

V prípade účinkovania Babatoundeho Bella v Trnave ešte nepadla definitíva. Na blížiacom sa kondičnom sústredení v Piešťanoch čakajú na 26-ročného rodáka z Beninu testy. Tie ukážu, ako na tom je. Ak uspeje, podpíše zmluvu. "Mal som viacero zranení, ale už som fit a veľmi sa teším na prípravu," vyjadril sa Babatounde Bello, ktorý si na Slovensku obliekal dres Žiliny.

 

Na skúške v FC Spartak Trnava sú traja hráči Robert Ndip Tambe, Diego Mutombo Kazadi a Aurélien Ngeyitala Lola. V najbližších dňoch možno pribudne ešte jeden futbalista. "Všetko je vo fáze rokovaní. Máme ho rozrobeného a s ním by sme zatiaľ ukončili toto prestupové obdobie. Viac nechcem prezradiť," vyjadril sa stroho na štvrtkovom zraze 51-ročný kormidelník Ivan Hucko.

 

K tímu sa v najbližších dňoch pripoja ešte Matej Oravec či Martin Vantruba, ktorí sú v ruskom Petrohrade s reprezentáciou SR do 18 rokov na medzinárodnom turnaji Granatkin Cup. "Zobrali sme ich, aby sa aj oni vžili s mužským futbalom. Títo chlapci, ktorí hrali na jeseň v doraste, nemajú so seniorským futbalom žiadne skúsenosti - ten skok je obrovský. Chceme si ich otestovať. Keď podajú výkonnosť, akú požadujem, budú s nami pokračovať," doplnil Ivan Hucko, ktorý má k dispozícii už kompletný nový realizačný tím.

 

Asistentom trénera Spartaka sa stal rekordér v počte štartov (107) za reprezentáciu SR Miroslav Karhan, brankárov bude mať na starosti Pavol Kamesch a kondičnú stránku Martin Rusňák. Spomenutí nahradili doterajšie trio Branislav Mráz, Roland Praj a Milan Ivanka, ktorí pôsobili v týchto pozíciách. "Vybral som si ich sám a myslím si, že je to správna cesta. Mali byť so mnou už v lete, ale nastali komplikácie, ktoré to zmarili. S vedením klubu sme sa dohodli, že počkáme do zimy. Čo sa týka Mira Karhana, do kabíny prichádza aj odovzdať skúsenosti. Je to klubová ikona, už sme spolu dohodnutí na tom, čo ho čaká. Teším sa na spoluprácu," skonštatoval kouč "andelov" Hucko na margo Futbalistu roka 2002 na Slovensku.

 

"Oficiálne som sa rozhodol týždeň pred Vianocami. V kabíne sa stretnem s pár futbalistami, s ktorými som ešte hral. Môže to byť výhoda, ale dovolím si tvrdiť, že pre nich to bude nevýhoda," uviedol 39-ročný Karhan, ktorý si už trénerskú prácu vyskúšal v juniorke Spartaka a naposledy pracoval v klube ako asistent pri staršom doraste.

 

Aj spomenutý Pavol Kamesch má skúsenosti z hráčskeho pôsobenia v trnavskom drese. V drese "červeno-čiernych" odchytal v sezóne 2007/2008 dovedna 27 ligových zápasov. "Trochu je to tu zmenené, najmä štadión a útroby, ale pocity sú skvelé. Je to pre mňa obrovská výzva, viac k tomu niet čo dodať," podotkol pre web spartak.sk 41-ročný Kamesch, ktorý sa v českej druholigovej Karvinej, odkiaľ prichádza do Trnavy, dohodol na predčasnom rozviazaní kontraktu.

 

Na štvrtkovom úvodnom zraze, ktorý pokračoval tréningovou jednotkou na umelom trávniku Lokomotívy Trnava, privítal hráčov majiteľ klubu Vladimír Poór, prezident FC Spartak Dušan Keketi st., generálny manažér Viktor Blažek i nový vedúci mužstva Ivan Minárčiný, ktorý na tomto poste strieda Igora Bališa. S ním sa ráta v trnavskom klube na inej pozícii.

 

Na hráčov Trnavy čakajú v zimnej príprave až tri sústredenia: spomenuté kondičné v Piešťanoch (11. - 16. januára) a až dve herné - v Prahe (25. - 28. 1.) a v Turecku (7. - 17. 2.). Naplánovaných je dovedna desať stretnutí, jarná generálka Spartaka sa uskutoční na trávniku rakúskeho druholigistu Wiener Neustadt 20. februára, týždeň pred fortunaligovým duelom v Michalovciach.


Prehľad stretnutí FC Spartak Trnava v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2015/2016:
11. - 16. januára: kondičné sústredenie v Piešťanoch (hotel Park)
16. januára o 11.00 h: FK Slovan Duslo Šaľa (II. liga) - FC Spartak Trnava (hrá sa v Šali)
23. januára o 11.00 h: FC Spartak Trnava - Sigma Olomouc (ČR) /Senec/
25. - 28. januára: herné sústredenie v Prahe
26. januára o 11.00 h: Slovan Liberec (ČR) - FC Spartak Trnava (Nymburk /ČR/)
28. januára o 13.00 h: FC MAS Táborsko (ČR-II. liga) - FC Spartak Trnava (Vlašim /ČR/)
30. januára o 14.00 h: Vasas Budapešť (Maď.) - FC Spartak Trnava (Lipót /Maď./)
6. februára o 14.00 h: Baník Ostrava (ČR) - FC Spartak Trnava (Ostrava /ČR/)
7. - 17. februára: herné sústredenie v Turecku (stretnutia 9., 12. a 15. februára)
20. februára o 14.00 h: Wiener Neustadt (Rak.-II. liga) - FC Spartak Trnava (Wiener Neustadt /Rak./)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies